Kikapcs

Karantén Mozi: a legmotiválóbb filmek, szombat délutánra

Neked is eleged van már az “itt a koronavírus, mindennek vége” életérzésből? Két igazán pozitív hangvételű, keményen küzdős (az egyik ököllel, a másik lélekkel), szuper motiváló filmet ajánlunk szombat délutánra, amelyek garantáltan visszahozzák az életkedved! Ne feledd: mi, szegediek sosem adjuk fel!

Két szenzációs, küzdős, lélekemelő, gyerekekkel is nézhető film érkezik:

  • Rocky (na jó, ez igazából 6 + 2 film)
  • A Boldogság Nyomában (ez csak egy, de letérdelsz tőle)

ROCKY

Műfaj: sportdráma

Évjárat: 1976

Rendező: John G. Avildsen

Főszereplők: Carl Weathers, Burt Young, Burgess Meredith, Sylvester Stallone

Írhatnánk, hogy a Rocky egy sportfilm, de inkább azt írjuk: a Rocky maga a SPORTFILM, csupa nagy betűvel. Az alacsony, mindössze egymillió dolláros költségvetéssel készült film a mozikban és a kritikusok körében is brutális sikert aratott, tíz Oscar-jelölést kapott, ebből hármat meg is nyert és az addig jóformán ismeretlennek számító Stallonét a Hollywood-i megasztárok sorába emelte. Libabőr az első perctől az utolsóig, akkor is, ha nem szereted a küzdősportokat és akkor is, ha ki nem állhatod Stallone-t (van ilyen ember Szegeden?). A két spin-offal együtt összesen nyolc alkotást megért bunyófilm összes része zseniális, nekünk a negyedik volt a kedvencünk, Dolph Lundgren-nel, de a 2006-os, “öreg bokszolós” Balboa és a két Creed film is odaver elég rendesen. Imádjuk az abszolút epik beszólásait és a libabőrös filmzenéit:

A Rocky-ban minden megvan, amitől egy film igazán motiváló lesz:

  • küzdelem: testi és lelki egyaránt
  • a szegény fiú története, aki nagyot mert álmodni
  • siker és bukás, a film telis-tele van ordas nagy emberi pofára esésekkel
  • emberi drámák, szerelem, gyász, remény
  • epik beszólások, a filmtörténet legnagyobb dumái
  • brutál nagy filmzenénk, a Burning Heart-tól a Living in America-ig
  • és pár név, akit biztos, hogy imádni fogsz: Mr. T, Hulk Hogan, Joe Frazier, Dolph Lundgren, Carl Weathers és persze Stallone

A sztori, by Port.hu: Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, igazi nagy bokszoló válhat belőle, profi világbajnok, aki milliókat keres! Edzője, Mickey akkor látja elérkezettnek a pillanatot, amikor a városba érkezik a kor boksz-sztárja, Apollo Creed. Ha Rocky kihívja és legyőzi Apollót, egy pillanat alatt megismeri a nevét egész Amerika.

Ha nincs időd megnézni az összes részt, de garantáltan jót akarsz, nézd meg a negyediket, orbitálisan nagy film. Ha abszolút nem érdekel az egész, de szeretnél egy igazán motiváló gondolatot, íme a Rocky-széria legnagyobb dumája. Fogadd meg, minden sora igaz:

Ha tetszett a Rocky, és már unalomig nézted az összes részét, van még két tippünk a műfajban (mocsok jó sport-dráma mindkettő, de ezeket már szigorúan gyerkőcök nélkül ajánljuk nézni):

  • Mélyütés (Jake Gylenhall)
  • A pankrátor (Mickey Rourke)

A BOLDOGSÁG NYOMÁBAN

Műfaj: dráma

Évjárat: 2006

Rendező: Gabriele Muccino

Főszerepben: Will Smith, Jaden Smith

Ha apa vagy, azért nézd meg, ha még nem vagy az, akkor meg azért. A film az élő példája annak, hogy küzdeni nem csak ököllel lehet az életben, nomeg annak, hogy Will Smith és kisfia, Jaden Smith képes (nagyon) jó filmre is együtt, annak dacára, hogy a “Föld után” című borzalmat összehozták. Az egyik legjobb motivációs film arról, hogy soha, semmilyen körülmények között ne add fel!

Fontos, hogy tudd, mielőtt belevágsz a filmbe: SÍRNI FOGSZ.

Végig.

Mi szóltunk.

Megrázó, letaglózó, felemelő másfél óra. Nézd meg, életed egyik meghatározó, egyben legmotiválóbb filmélménye lesz! Ráadásul Will Smith itt most nagyon durván bebizonyítja: nem csak a Legenda Vagyok (egyébként nekünk az is nagyon tetszett) jellegű színvonalas, de mégis rágógumi-fílingű blockbusterekben tud villogni, brutálisan jó színész a srác.

A sztori, by Port.hu: Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával. Chris ekkor kockázatos lépésre szánja el magát. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára. Miközben egyre mélyebbre merül a brókerkedés rejtelmeiben, pénz híján hamarosan várótermek, menhelyek lakói lesznek. Chris bízik abban, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt legyőznek.

MÉG TÖBB MOCSOK JÓ FILM, TŐLÜNK, NEKED:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb