Kikapcs

Karantén Mozi: 3 pocsék film, ami annyira rossz, hogy már jó

Karantén van, lassan már nem is tudjuk, mióta. Te, mint vérbeli szegedi a pörgéshez, az állandó pezsgéshez vagy szokva, ami most – bár hétfőtől már jönnek az enyhítések – sajna kilőve. Mit tudsz tenni a totális becsavarodás ellen? Elmebeteg (módon jó) filmeket nézel! Befutott a Karantén Mozi e heti felvonása, benne 3 pocsék film, ami annyira rossz, hogy már jó!

IRON SKY: GYÍKEMBER HITLER, T-REXEN LOVAGOLVA, A HOLD SÖTÉT OLDALÁRÓL

Cím: Iron Sky 1-2

Mi ez? Ausztrál–német–finn sci-fi vígjáték, egyben totális elmebaj

Évjárat: 2012

Főszeplők: Udo Kier, Julia Dietze

Kinek való? Bárkinek, 12 sör után

Ha Te is nap mint nap kattogsz azon, hogy mi lett volna, ha (kapaszkodj, szürreális három sor jön):

…a második világháborút követően a nácik átköltöztek volna a Holdra (?), hogy felépítsenek egy intergalaktikus náci birodalmat, majd laza 70 évvel később lerohanják az emberiség Földön maradt, mit sem sejtő tagjait…

…akkor ez a film pont Neked való. Ha szeretnéd látni Adolf Hitlert náci-zombi-kiborg-gyíkember mutánsként, egy T-Rexen lovagolni, dettó. Ha egyik sem vonatkozik Rád, de imádod az elmebeteg vígjátékokat, akkor is. Az Iron Sky 2018-ban játszódik. Már a felütés is epik: egy amerikai űrhajó leszáll a Holdon, s a személyzet legnagyobb meglepetésére egy náci várost talál a sötét oldalon, ahol Udo Kier a Führer. Az invázióra készülő “holdiak”, akik az 1945-ben odamenekült nácik leszármazottjai, rádöbbennek: itt az idő, hogy elfoglalják a Földet. Nos, ez nem vicc: tényleg ez volt a 2012-es Berlinale egyik nagy durranásának kiindulópontja, a film pedig a maga módján zseniális.

Egy átlagos Barátok Közt epizód: Adolf Hitler, náci-zombi-kiborg-gyíkember mutánsként, egy T-Rexen lovagol. Iron Sky, második rész…

A legjobb: nem kell hogy előfizess, töltögess, stb., a teljes másfél órás csoda fent van a Youtube-on. Már be is rántottuk a cikkünkbe, nézd nálunk:

https://www.youtube.com/watch?v=lSs8x5yiAbQ

A führer (kiborg-gyíkember-zombi kombóban, egy T-Rex hátán lovagolva) csak a második részben kerül elő, khm, valahogy ez sem kapott díjat Cannes-ban, mi viszont zokogtunk a röhögéstől, amikor megnéztük:

EGY IGAZÁN ELMEBETEG HAZAI: RONCSFILM, MUCSI ZOLIVAL ÉS FÁBRY SÁNDORRAL

Cím: Roncsfilm

Mi ez? magyar vígjáték, sok Mucsi Zolival, a rendszerváltás éveiből

Évjárat: 1992

Főszeplők: Mucsi Zoltán, Szőke András, Fábry Sándor, Badár Sándor, Szirtes Ági

Kinek való? Minden Mucsi Zoli rajongónak

Hogy mi történik, ha összezárjuk Mucsi Zolit, Szőke Andrást, Badár Sándort és Fábry-t? Epik. Intellektuális, bunkó, szatirikus, ironikus, lepattant, koszos, zseniális. Ezt a filmet nem lehet elmesélni, kezdd el nézni, ha magával ragad 10 perc alatt, nézd tovább (életed filmje lesz), ha nem, akkor felejtsd el egy életre.

1989-ben vagyunk, a kelet-európai szocializmusok összeomlásának nevezetes esztendejében. Mindazonáltal a film egyetlen mozzanata sem utal e történelmi pillanat magasztosságára, ellenkezőleg, a vásznon burjánzó burleszk mozzanatfüzérek mintha csak szamárfület akarnának mutatni a politikai felhőrégiók gőgös színjátékának. A film kópés gesztussal fordul a politikák számára megközelíthetetlen, profán, hétköznapi létezés misztériuma felé. A színhely egy lerobbant, ételszagú lakótömb Gólyának nevezett kocsmája és annak közvetlen környéke. A chaplini kisemberek világa ez. Bizonytalan, lecsúszott egzisztenciák élnek errefelé: munkanélküliek és alkalmi munkások, zöldségesek és taxisok, melegszívű svihákok és alkalmi szeretők. Csúfak és gonoszak, lágyszívűek és hirtelen haragúak.

EGY ÁTLAGOS NYARALÁS, REPÜLŐ CÁPÁKKAL

Cím: Sharknado

Mi ez? amerikai horror-vígjáték, tornádóval repkedő cápákkal

Évjárat: 2013

Főszeplők: Tara Reid (egy ígéretes karrier vége), Jason Simmons (egy karrier, aminek úgy lett vége, hogy el sem kezdődött)

Kinek való? Khm, ööö, khm… erre még nem találtuk meg a választ.

Van néhány veszélyes dolog a világon. Átmenni a záróvonalon a Rókusi körút – Kossuth Lajos sugárút találkozásánál lévő “világítós” körforgalomban, Veszprém mezben bemenni bármelyik szegedi kocsmába, parkolójegy nélkül hagyni az autódat Szeged belvárosában 0.00000001 másodpercre és ugye ott vannak a repülő cápák is. Na, ők veszélyesebbek, mint az előző 3 tétel együtt.

A sztori, by Port.hu: A napfényes Los Angeles felé soha nem látott tornádók közelednek. A Csendes-óceán vízét felkavaró széltölcsérek cápák ezreit repítik magukkal. A szélsőséges időjárás özönvízet zúdít a városra és a tenger csúcsragadozói ellepik az utcákat. Egy csapat szörfös Baz (Jason Simmons – Baywatch) vezetésével sikeresen menekül a várost ellepő cápák elől a biztonságot nyújtó Beverly Hills dombjai közé, azonban az újra és újra kialakuló tornádók elől sem a földön, sem a levegőben nincsenek biztonságban. Feleségével (Tara Reid – Amerikai pite) és gyerekeivel karöltve hajmeresztő taktikákat bevetve harcolnak a mindenhonnan lecsapó cápákra.

A fenti “csoda” egyébként már az ötödik részénél tart, egyik rosszabb, mint a másik, viszont ha egy igazán elmebeteg filmre vágysz a karantén kellős közepén, a Sharknado a Te embered (izé, cápád).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb