KikapcsMindenmás

Szeged365 fotóriport: telt házas vasárnap délután, Szeged belvárosában

Most aztán kiszabadultak a szegediek: telt házzal pörgött Szeged mediterrán belvárosa vasárnap délután, az egyik cukrászda teraszán speciel szó szerint nem fértek el a vendégek. Hétfő óta enyhébbek a kijárási szabályok, nincs egy órás séta-limit, nyitva lehetnek a gasztro-teraszok. Szabó Dávid kollégánk ment egy kört a belvárosban, ahol még nagyobb élet volt, mint péntek este a Huszár Mátyás rakparton.

Kezdjük a legnagyobb show-val: a REÖK Palota aljában lévő kézműves cukrászda teraszán annyi ember volt, hogy egészen a “ló faráig” kellett rakni a székeket, hogy elférjenek (nagy dícséret nekik, bőven megvolt az asztalok közötti másfél méter, ráadásul az összes felszolgáló maszkban volt):

A “ló faráig” értek az asztalok a REÖK Palota melletti teraszon. Hogy értsétek: normál esetben a sarokban látható “fagyi” vonaláig vannak az asztalok – székek, most még rá kellett rakni 2-3 sort.

…és igen: még mindig Szegeden élnek a világ legszebb lányai, hölgyei, asszonyai. Ez a standard, szegedi jellegzetesség most is jól látszik Dávidunk fotóriportjából. Annak eldöntését, hogy jó – e vagy sem, hogy ekkora “kirajzás” volt a hétvégén, rátok bízzuk.

Amit mi láttunk:

  • profi szegedi vendéglátósok, maszkban, kesztyűben, le a kalappal előttük
  • sok boldog szegedi, akik a családtagjaikkal sétálgatnak a meseszép, mediterrán belvárosunkban
  • meglepően szép lányok, hölgyek (valami tényleg van a szegedi vízben…)
  • …és hogy valami negatívat is írjunk: relatíve kevés maszk, bár ez például egy Kárász utcai séta esetében nem kötelező (teraszra érkezve, tömegközlekedésen, boltban, piacon igen)

Apropó, Huszár Mátyás rakpart. Ha már a cikkünk első soraiban megemlítettük Szeged ikonikus randi – és bandázó – helyszínét, íme a Facebook-on parázs vitákat szülő, péntek esti galériánk. Volt élet, nem is kevés:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb