Kikapcs

1,2 millió forint gyűlt össze a Szegedi Nemzeti Színház javára

1,2 millió forint gyűlt össze a Szegedi Nemzeti Színház javára május 9-én azon az online emlékesten, amelyet a Szeged Első Lions Club és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a Dömötör díj szervezői hoztak létre a Szegedi Nemzeti Színház megsegítésére.

A Valahol Európában című musical bemutatásának 25. évfordulóján szombat este az alkotókkal, egykori szereplőkkel és a Szegedi Nemzeti Színházban a veszélyhelyzet kihirdetéséig folyamatosan futó darab résztvevőivel idézték fel a legemlékezetesebb pillanatokat és beszéltek kulisszatitkokról.

A produkcióban részt vett többek között Haumann Péter, Szinetár Dóra és Pindroch Csaba is, de még Hofi Géza első benyomásairól is szó esett benne, amikor a klinikán fekve hallgatta a Szegedi Szabadtéri Játékokon zajló próbákat. A Szeged Televízió stúdiójában felvett és összeállított adás nézői támogató jegyek megvásárlásával valamint adományokkal összesen 1,2 millió forinttal segítették a Szegedi Nemzeti Színházat.

Barnák László főigazgató is végignézte a műsort, és mint mesélte, nagyon tetszett neki az a sok érdekesség, amit a darabról megtudott. A kezdeményezésért pedig az egész társulat nevében nagyon hálás.

– Az államtól és az önkormányzattól kapott összeg a fizetésekre, számlákra megy el, saját bevételünk pedig nincs. Több tízmillió forintos kieséssel kellett mostanáig számolnunk, így gyorsan találunk helyet ennek az összegnek – mondta.

A színháznál egyébként az utóbbi időszakban kénytelenek voltak bizonyos szerződéseket felbontani, a munkatársak pedig csökkentett fizetést kapnak. Emellett mostanra az is biztossá vált, hogy a tavaszi előbérletezést sem tudják megvalósítani, így még hosszú hónapokig nem számíthatnak saját bevételre.

– Május második felében viszont elkezdünk próbálni, és – bár tudjuk, hogy a zárt tér miatt mi leszünk az utolsók, akiknél a korlátozásokat feloldják – reméljük, hogy szeptemberben bepótolhatjuk az elmaradt előadásokat – mondta az igazgató.

Archív

A beszélgetős műsort figyelembe véve a családtagokat is, több mint ezren nézték végig az interneten. A film utolsó zeneszámát, a Zene az kell című dalt, mely megtalálható a Youtubeon, már több mint háromezren tekintették meg. A klipet a Színház művészei az online beszélgetős műsor apropóján készítették #maradjotthon verzióban.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club és a Szeged Első Lions Club az exkluzív online beszélgetős műsor bemutatását követően is folytatja a Színház javára az adománygyűjtést május 20.-ig, így közös akciójukhoz továbbra is várják a lakossági felajánlásokat az alábbi számlaszámokra, SZÍNHÁZ megjegyzéssel.

Szegediek Rotary Clubja Alapítvány -10700062-42654908-51100005

Szeged Első Lions Club – 10402805-28021359-00000000

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb