Sport

Márton Anita már nagyon várja az augusztusi versenyt

Eredetileg július 7-én rendezték volna meg, de ma új időpontot közöltek a 10. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői. Az olimpiai bronzérmes, szegedi súlylökő, Márton Anita is dobókörbe lép a nemzetközi versenyen, augusztus 20-án.

Edzeni már lehet, de a versenyek időzítésével még kivárnak a hazai szövetségek. A jelenleg hatályos kormányrendelet szerint, augusztus 15-éig tilos tömegrendezvényeket tartani, pedig a versenysport egyik legfontosabb összetevője a közönség és a hangulat, amit teremt. Ehhez igazítva adta meg az államalapítás ünnepét új dátumként a Gyulai István Memorial szervezőbizottsága. Márton Anita is reagált a bejelentésre a Szeged365.hu-nak.

Anita: “Örülök neki és várjuk már nagyon, hogy versenyezhessünk! Jó lesz újra dobókörbe lépni!

A közlemény szerint az új időpont kiválasztásánál figyelembe vették az elmúlt időszak történéseit, a koronavírus-járvány hatásait, a hazai és nemzetközi versenynaptár alakulását és a nemzetközi szövetség (WA) ajánlásait a nemzeti bajnokságok időpontja tekintetében. Szegedi érdekeltség is lesz tehát az újraéledő nemzetközi atlétikai versenyprogram egyik első eseményén, Székesfehérváron.

A fedettpályás világbajnoki címmel is rendelkező szegedi atléta, az idei matematika érettségiben is feltűnt. Ha lemaradtál a történetről, itt elolvashatod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb