Mindenmás

Napi pakk, szerda: a hét legfontosabb bejelentése, megspékelve 27 fokkal Szegeden

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elég rendesen elvitte a show-t az ATV tegnap esti műsorában, amikor kijelentette: “…a járvány gyakorlatilag megszűnt, de a járványveszély nem múlt el.” Nekünk megadta az alap hangulatot a mai naphoz, ehhez jön még egy 27 fokos szuper-tavasz, nomeg a tudat: ma reggel is a meseszép Szegeden ébredhettünk fel! Jönnek a legfontosabb napindító hírek, végre pozitívan, a reggeli kávéd mellé!

A NAP ÉS A HÉT LEGFONTOSABB MONDATAI

Péntek este jelent meg exkluzív interjúnk Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvossal, melyben az elismert szakember kijelentette: “Magyarország ezt a járványt gyakorlatilag legyőzte.” Tamást kedd este Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora követte, aki azt mondta, a járvány gyakorlatilag megszűnt, de a járványveszély nem múlt el.

Két nemzetközileg elismert szakember, ráadásul az egyik szegedi.

Két olyan mondat, amelyek garantáltan “megcsinálták” a napunkat és a hetünket.

Ha van 5 perced, mindenféleképp olvasd el a szegedi kutatóval készített interjúnkat (a beszélgetést az elejétől a végéig hangban is feltettük), a SOTE rektor tegnap esti bejelentéséről pedig itt olvashatsz bővebben:

A veszély természetesen nem múlt még el, a Semmelweis Egyetem rektora azt tanácsolja, mindenki próbáljon egy kicsit úgy élni, mint előtte, de senki ne feledje, minek a közelében voltunk. Ez egyet jelent a maszkviselés folytatásával, de a nyarat is ki kell élvezni, mondta Merkely.

Mi is ezt tanácsoljuk: maszk fel, fertőtleníts gyakran, ne menj közel másokhoz! 

NÉVNAPOSOK

Isten éltessen Benneteket:

…Szervác, Imola, Gerda, Fatime, Róbert, Gellért!

IDŐJÁRÁS, SZEGEDEN, MINTHA X-ZIBIT DIKTÁLNÁ AZ IRAMOT

Megvan, amikor X-Zibit az MTV “Pimp my ride” című műsor minden egyes epizód elején ráüvölt az autókat tuningoló műhely csapatára? “Bounce!!!!!” Ez magyarul kb. annyit tesz, mint hogy “ugráljatok gyerekek, munka van!” A hőmérséklet is úgy ugrál Szegeden, sőt pattog, mintha X kiabálna vele: 2 naponta vagy le-, vagy felfelé ugrál, most az utóbbi jön: ismét 27 fok lesz, a napsütés is visszatér, igaz, azért várhatóan a felhők sem tűnnek el. Ha nehezen bírod az időjárás-változásokat, vagy vérnyomás gondjaid vannak, ma vigyázz magadra!

Időjárás, Szegeden, bővebben Boros kollégától:

MA SZÜLETTEK

78 éves Schmitt Pál olimpiai- és világbajnok vívó, sportdiplomata, a MOB elnöke, volt köztársasági elnök, 81 éves Harvey Keitel amerikai színész (Alkonyattól pirkadatig; Ponyvaregény, Apácashow) és 70 a fergeteges Stevie Wonder többszörös Grammy-díjas és Oscar-díjas amerikai énekes, zongorista, zeneszerző, egyben zseni, imádjuk a fejét. Felnézünk rá minden tekintetben, munkássága úgy, ahogy van egyedülálló, de ha hozzátesszük, hogy születése után pár nappal megvakult, még nagyobb a respekt Stevie bátyánk felé.

KERÜLJ KÉPBE!

Fusd át a keddi összefoglalónkat, a nap összes fontos szegedi és szegedi vonatkozású híre benne van!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb