Közélet

Keddi összefoglaló: 109 fertőzött a megyében, csökkenő jövedelem az Alföldön, megnyitja kapuit a Forrás

Egyel nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Csongrád megyében az elmúlt 24 órában. Tovább emelkedett a munkanélküliek száma és ezzel párhuzamosan egyre csak csökken a jövedelem a Dél-Alföldön. Újra megnyitja kapuit Szegeden a Hotel Forrás és a Cserepes sori piac is. Koronavírus napi összefoglaló.

109 FERTŐZÖTT CSONGRÁD MEGYÉBEN

3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. Megérkeztek a legfrissebb számok.

BUDAPESTRE SZÁLLÍTJÁK A SÚLYOS ÁLLAPOTBAN LÉVŐ, KORONAVÍRUSOS BETEGEKET

A koronavírus-járvány kezdeti szakaszán megszokott rendhez visszatérve két kiemelt budapesti kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket. Erről Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos küldött hétfőn tájékoztatást minden kórház és az Országos Mentőszolgálat számára.

EGYRE TÖBB A MUNKANÉLKÜLI ÉS EGYRE KEVESEBB A JÖVEDELEM AZ ALFÖLDÖN

A koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi következményei: az érintettek megoszlása és véleménye a járványt kísérő intézkedésekről címmel készített felmérést a Tárki közvélemény-kutató, amelyben végső soron arra voltak kíváncsiak, mennyien veszítették el állásukat a koronavírus járvány következtében. A dél-alföldi régióban az országos átlagnál többen.

MEGNYITJA KAPUIT SZEGEDEN A HOTEL FORRÁS

Újranyitja május 15-én két szállodáját az Opus Global Nyrt. turisztikai divíziójához tartozó Hunguest Hotels, a többi, nem tartós felújítás alá kerülő szálloda többsége a tervek szerint legkorábban május 29-től, a pünkösdi hosszú hétvégére lesz újra foglalható – közölte az Opus Global és a Hunguest Hotels kedden az MTI-vel.

ÖSZTÖNDÍJJAL SEGÍTI HALLGATÓIT A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN AZ SZTE

Új ösztöndíjjal segíti hallgatóit az SZTE. Az oktatási intézmény azon hallgatóit, akik a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket és ennek következtében egyetemi tanulmányaik finanszírozása is veszélybe került, Pro Talentis Áthidaló ösztöndíjjal segíti.

ELEKTRONIKUS ÚTON NYÚJTHATÓ BE A BEUTAZÁSRA VONATKOZÓ, MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM

Szerdától elektronikus úton és kizárólag magyarul nyújthatóak be a személyforgalmi beutazás méltányossági kérelmei, jelezte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

KÉT HÉT MÚLVA KEZDŐDIK A JÁRMŰVEZETŐI JEGYÉRTÉKESÍTÉS AZ SZKT JÁRATAIN

A Volánbusz után a Szegedi Közlekedési Társaság járatain is bevezették hétfőtől azt, hogy az első ajtókat is lehet használni ismét fel-, és leszállás alkalmával. Jegyet azonban még nem árusíthatnak a sofőrök.

A 8276 ELVÉGZETT KORONAVÍRUS-TESZTBŐL CSAK KETTŐ LETT POZITÍV

A 8276 PCR-tesztből eddig kettő lett pozitív, ismertette Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője kedden a részeredményekről tartott videokonferencián. A 18 ezer ember bevonásával történő országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálat pénteken zárul. Az SZTE négy megyében, 88 településén, 15 csapata végzi a szűréseket. Eddig a behívottak 47 százalékánál, 1488 embernél történtek meg már a vizsgálatok.

ÚJRAINDUL AZ ÓVODAI ÜGYELET SZEGEDEN

Ahogyan arról tegnap a Szeged365.hu beszámolt, a kijárási korlátozások enyhítésének köszönhetően Szegeden is megnőtt az igény az óvodák nyitvatartására, ezért hétfőtől a város 45 intézményében indul újra az ügyelet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb