Sport

Újra együtt edzettek a szegedi labdarúgók

Minden játékos és stábtag koronavírus-tesztje negatív lett, így elkezdhette a közös edzéseket a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt, NB II-es csapata. A különleges biztonsági előírások melletti tréninget már az új vezetőedző, Dr. Dobos Barna irányította.

Korábban Dr. Thurzó Balázs, a csapat orvosa minden játékostól és az edzői stáb tagjaitól is mintát vett, ma pedig negatív teszteredményekről tájékoztatta a csapatot. Az edzések előtt, közben és után is több fontos szabályt kell betartania a játékosoknak. A teljesség igénye nélkül: mindenki külön érkezik és távozik,, testhőmérsékletet mérnek otthon és közvetlenül az edzés előtt is, fertőtlenítést végeznek a tréningek előtt, mindenki csak a saját labdáját használja, megtartják az 1-1,5 méteres távolságot egymástól és nem használják a közös helyiségeket, öltözőt. Az orvosi stáb, egy mindenre kiterjedő tájékoztatót állított össze.

Kárász Krisztián testhőmérséklete tökéletes volt. forrás: SZCSGA

A sok szabály miatt a kíváncsiság mellett az öröm volt a legjellemzőbb érzés az első közös edzésen. Öröm amiatt, hogy újra találkozhatnak társaikkal és amiatt is, hogy újra a pályára léphetnek. Ahol előbb dr. Thurzó Balázs fogadta őket és ismertette az alapvető szabályokat. Ezt követően az új vezetőedző, Dr. Dobos Barna mondta el rendhagyó székfoglalóját:

Dobos Barna: „Ez egy olyan helyzet, amilyenben még egyikünk sem volt korábban. Alkalmazkodnunk kell. Először könnyített edzéseket fogunk tartani, hogy senki ne sérüljön meg a hosszú egyéni tréningek után, később pedig szeretném felmérni, ki milyen állapotban van.”

A tréningek a héten folytatódnak. Korábban a Szeged365.hu-n megírtuk, hogy a csapat az NB II-ben a 12. helyen állt a bajnokság lezárásakor. Hogy a másodosztály küzdelmei, vagyis a következő szezon mikor kezdődik, arról az MLSZ hoz majd döntést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb