Kikapcs

7-8000 látogató a Szegedi Vadasparkban az újranyitás óta

Lassan kezdik visszanyerni a bátorságukat az emberek, és többségében az idő is szép, így szerencsére nem fogják vissza magukat és szép számmal látogatják a Szegedi Vadasparkot. Veprik Róbert, az intézmény ügyvezető igazgatója is örül, hogy az emberek ismét birtokukba veszik a mintegy 45 hektárnyi területet. Elmondása szerint a nyitás óta eltelt mintegy másfél hétben 7-8000 látogató érdeklődött a távoli tájak állatai iránt.

Korábban több alkalommal is írtunk itt a Szeged365.hu-n a Szegedi Vadaspark május 4-i nyitásáról:

Veprik Róbert a Szeged365.hu-nak elmondta, a pénztáraknál, a büfékben plexivel választják el egymástól az eladói és a vevői teret, kijelölik az egymástól lévő szükséges távolságot, és a több kézfertőtlenítőt is helyeztek el a Vadaspark területére. Ráadásul több mosdó is található a Vadasparkban, így a higiéniával abszolút nincs gond.

fotó: Szabó Dávid

A Vadaspark legnagyobb része szabadtér, de a házaik is, mivel a legtöbb két oldalról nyitott, maximalizált látogatói számmal, de megtekinthetőek. Ilyen az Elfántház, az Ázsia-ház és a Terrárium ház. 2 olyan ház van, a trópusi házak, amelyek jelenleg a látogatók elől elzártak, de azok is csak azért, mondta Veprik Róbert, mert kívülről jól beláthatóak, ahol a kismajmok vannak, és nem tartották indokoltnak a belépést.

A nagyobb programok az ő meglátása szerint csak ősszel indulhatnak el újra, mindenben az országos szabályokat betartva cselekednek. Kisebb programokra, mint az állatbemutatókra esetleg már ennél korábban is sor kerülhet.

fotó: Szabó Dávid

MÉG TÖBB VADASPARK…

Virtuális séta a Szegedi Vadasparkban:

Baby-boom:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb