Közélet

Újra él a turizmus Szegeden – hétfőtől nyit a Tourinform iroda

Május 18-ától, hétfőtől újra kinyit Szegeden a Tourinform iroda, ami az első jele annak, hogy újraéled Szegeden a turizmus, még ha ez nem helyettesíti önmagában a számos sajnálatosan elmaradó fesztivált. Az iroda vezetője reméli, hamarosan már Szeged összes turisztikai nevezetessége látogatható lesz.

Korábban írtunk a Szeged életét felpezsdítő fesztiválok idei elmaradásáról.

Hétfőtől, tehát május 18-tól újranyitja kapuit a Széchenyi téren a szegedi Tourinform iroda. Ács Szilvia irodavezető a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy június 15-ig még szombaton nem lesznek nyitva, csak hétfőtől-péntekig 9-17 óra között. Június 15 után azonban ismét meg lehet őket szombaton is találni. Az általános, kötelező óvintézkedések életbe lépnek az irodában, szájmaszk viselése kötelező, egyszerre 3 ember tartózkodhat bent, és kézfertőtlenítőket is elhelyeznek mindenütt.

Azt is elmondta, ebben a nehéz időszakban, amikor kevesebb vendégre számíthatnak, elsősorban a marketing és a pr területén szeretnének erősebben megjelenni, minden felületen. Hozzátette azt is Ács Szilvia, hogy jelenleg a nyitott turisztikai látványosságok látogathatóak Szegeden, de remélik, hamarosan esetleg enyhítenek a korlátozásokon, és valamennyi nevezetesség megtekinthető lesz, akár kisebb csoportokban.

fotó: Szabó Dávid

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb