Kikapcs

Nincs minden veszve: megmenekülhet a fesztiválszezon egy része Szegeden

Nincs minden veszve, a Napfény Városában megmenekülhet a fesztiválszezon egy része. Mint azt az elmúlt héten ismertettük: elmarad(t) a Szegedi Majális, a Borfeszt, a Szeged Napja Ünnepségsorozat, a Gerilla Gourmet és a Szegedi Szabadtéri Játékok. Utána jártunk annak, hogy mi lesz az augusztus 15. elé tervezett, de még el nem halasztott szegedi rendezvényekkel: a Deja Vu-vel, az Utcazene -, a Nemzetközi Söröm és a Hungarikum Fesztivállal. Jó hír: koronavírus-járvány ide vagy oda, ezek esetében még nincs minden veszve. A rossz viszont, hogy a Hello Ugar 2020-ban már biztos, hogy elmarad.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter április 30-i bejelentése után – miszerint a koronavírus-járvány megfékezése érdekében augusztus 15-ig tilos bármiféle rendezvényt tartani – a Szeged365.hu szomorúan, egymást követve számolt be arról, hogy hogyan válik semmissé az élet a Napfény Városában 2020-ban. Most azonban úgy tűnik, nincs minden veszve.

Bár az már biztos, hogy a majálist követő Borfesztnek és az azzal párhuzamosan megrendezni kívánt Szeged Napja Ünnepségsorozatnak, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékoknak lőttek, az eredetileg júniusra tervezett Deja Vu Fesztivál megrendezésén viszont dolgoznak a szervezők. Erről Boros Gyula, az esemény főszervezője számolt be lapunknak, aki azt is elmondta, hogy amennyiben rendelkezik érdemi és pontos információval jelezni fogja felénk azt.

Archív

A Hello Ugar! főszervezője viszont arról értesített bennünket, hogy az ópusztaszeri esemény 2020-ban elmarad. Hajek László újra hangsúlyozta: keresik a megfelelő megoldást arra, hogy azok, akik már megvásárolták a jegyeket, valamilyen formában, valamikor kárpótolva legyenek.

Az eredetileg júliusra tervezett Szegedi Utcazene Fesztivál és a Nemzetközi Söröm Fesztivál megszervezésének lehetőségén azonban már most dolgoznak a szervezők. Erről Tanner Zsanett, rendezvényszervező nyilatkozott a Szeged365.hu-nak.

„A Szegedi Utcazenei Fesztivál és a Nemzetközi Söröm Fesztivál immár három éve alkot egy párt, ami azt jelenti, hogy a két eseményt egymásra épülvén szoktuk megszervezni, ezen jelenleg is dolgozunk. Egyelőre nagyon bizonytalan minden, ezért nem merek garantálni semmit, de azt elárulhatom, hogy van esély arra, hogy mind a kettő, még ebben az évben megrendezésre kerüljön itt, a Napfény Városában, a megfelelő körülmények és korlátok között.”

Ezt követően a szegedi Elekes Zoltán, a Hungarikum Fesztivál főszervezője is úgy nyilatkozott, hogy van esély arra, hogy az eredetileg augusztusra tervezett Hungarikum Fesztivál az év második felében megrendezésre kerül Szegeden. Ám Elekes azt is kiemelte, hogy 2020-ban a fesztiválszezon szinte teljesen elúszott, illetve az is biztos, hogy ez az év a fesztiváltörténelem fekete éveként lesz nyilvántartva. Véleménye szerint a gazdaságnak ezen iparága, ami végtelenül megsínyli a koronavírus-járványt biztosan átalakul majd és 2021-ben már sem a szervezők sem pedig a szórakozni vágyók nem úgy viszonyulnak majd a rendezvényekhez, ahogyan eddig.

Archív

Arról, hogy melyik fesztivál, mikor kerülne megrendezésre Szegeden és az országban, alább részletesen írtunk (ezen lista segítséget nyújthat abban, hogy melyek azok az események, amelyek a rendelet alapján biztosan nem lesznek megtartva és melyek azok, amelyek megrendezésére még esélyt látunk) :

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb