Sport

Lemondott a Tenisz Szövetség elnöksége, Szegeden pozitív változásokra számítanak

Érett már a változás, egy ideje belső harc dúlt a magyar teniszéletben. Most úgy tűnik eljött a tettek ideje. A szegedi teniszezők szerint sem mentek jól a dolgok és remélik, hogy új pályára állhat a sportág. Kemény kritika.

A Magyar Tenisz Szövetség elnökségének öt tagja lemondott, így az MTSZ teljes tisztújító közgyűlés kiírását rendeli el, ennek lebonyolítási feltételeit vizsgálja a jelenlegi veszélyhelyzetben. Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba köszönt le. A lemondások hátterében az állhat, hogy a szövetség tartozása 3 milliárd forint felett lehet, és már a munkatársak fizet ését sem tudják biztosítani -áll az MTI közleményében.

Juhász Gábor főtitkár elmondta, a szövetség nem marad irányítás nélkül. „A rendelkezés azt jelenti, hogy az elnökségi tagok lemondása érvényes, hatályos, ugyanakkor feladatukat az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk. (Szűcs Lajos) elnök úr a teljes tisztújítás kiírása mellett határozott, ennek feltételeit azonban – szintén a vészhelyzetre vonatkozó jogszabályok alapján – ennek az elnökségnek kell meghoznia. Ez alapján jelenleg a lemondott elnökségi tagok is úgy tekintendők, hogy feladatukat a korábbiak szerint ellátják” – fejtette ki Juhász Gábor. 

A szegedi teniszélet egyik meghatározó alakja, Hajnal István, a Csongrád Megyei Tenisz Szövetség elnöke is üdvözölte a változást és kemény kritikát fogalmazott meg az eddigi szövetségi munkával kapcsolatban a Szeged365.hu-nak.

István: „Nagyon sokan vártuk a változást. Óriási lehetőséget kapott a magyar tenisz, amikor bekerült a kiemelt sportágak közé és több milliárdos támogatást kapott. Sajnos ezt a lehetőséget nem a magyar tenisz javára fordították, hanem többnyire önös érdekre. Olyan junior játékosoknak nem sikerült támogatást adniuk, akikben külföldi szakemberek is komoly lehetőséget látnak. Olyan klubokat támogattak sok millió forinttal, ahol hosszú évek óta semmilyen szakmai munka nem folyik és sajnos rengeteg olyan klubba nem jutott pénz, ahol bizony megérdemlik. A Nemzeti Edzés Központra úgy tekintettek, mint a saját klubjukra, pedig a nevében is benne van, hogy NEMZETI. Nagyon bízok benne, hogy olyan elnökséget tud a tenisztársadalom választani, akik felelősen, szakmai alapon fog dönteni a magyar tenisz sorsáról!”

A városban lehet teniszezni, erről korábban írtunk.


- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb