Közélet

Pénteki összefoglaló: nincs új fertőzött a megyében, május végén visszakaphatja a Parlament a különleges felhatalmazást

Az elmúlt 24 órában 6-an haltak bele az új koronavírus fertőzésbe Magyarországon, a megyében nem nőtt a fertőzöttek száma. Könnyítenek az egyes gazdasági tevékenységek végzésén, május végén pedig visszakaphatja a Parlament a különleges felhatalmazást. Koronavírus napi összefoglaló.

6-AN HALTAK MEG AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN AZ ÚJ KORONAVÍRUS FERTŐZÉSBEN

3417 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, ezzel 442 főre emelkedett az elhunytak száma, 1287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1688 főre csökkent.

EGYENLŐRE MÉG NEM TUDNI FOLYTATÓDIK-E AZ IDEI ÉVBEN A TANÍTÁS AZ OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN

A tegnapi napon bejelentették, hogy Pest megyében is lazítanak a kijárási korlátozásokon, így csak egy terület maradt, amelyre szigorúbb szabályok vonatkoznak, ez pedig az ország legsűrűbben lakott települése, a főváros, Budapest. Orbán Viktor kormányfő péntek reggel, a Kossuth Rádióban elhangzott interjújában azt mondta, Budapestről szombaton születik döntés. Akárcsak arról, hogy lesz-e még az idei tanévben oktatás az iskolákban, akár alsó tagozaton.

SZEGEDEN IS KÖNNYÍTENEK AZ EGYES GAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGEK VÉGZÉSÉN

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb intézkedéseket hozott a kormányzat. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. Ennek értelmében a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység, írja a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Szeged365.hu-nak eljuttatott közleményében.

BŐVÜL AZ ELVÉGEZHETŐ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSOK KÖRE

Fontos a kellő óvatosság, de a járványügyi helyzet javulásával hétfőtől újabb egészségügyi ellátásokat vezetnek vissza – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

MÁJUS VÉGÉN VISSZAKAPHATJA A PARLAMENT A KÜLÖNLEGES FELHATALMAZÁST

Május végén visszakaphatja a Parlament a különleges felhatalmazást, jelezte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádban.

400 BÜNTETŐELJÁRÁS INDULT A JÁRVÁNNYAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN

Közel 400 büntetőeljárás indult a járvánnyal összefüggésben, mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón.

VÉGET ÉRT AZ SZTE TESZTELÉSE AZ I. SZ RENDELŐINTÉZETBEN

Május 15-én, este 20:00 órakor az I. sz Rendelőintézetben véget ér az SZTE által végzett koronavírus tesztelés. Május 16-án azonban két autó járja majd a várost és gyűjti a mintákat azoktól, akik – egészségi állapotuk miatt – nem tudták felkeresni a szegedi mintavételi pontokat, de előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb