Közélet

Csak a vendéglátóknak lesz kötelező maszkot viselni majd az éttermeken belül, a vendégeknek nem

Legalábbis nem írja elő kötelezően a maszkviselést a zárt vendéglátóhelyeken és a játszótereken sem a országos kijárási korlátozásokat Pest megye esetében is eltörlő, és a járványügyi szabályokat módosító, a további védelmi intézkedéseket részletező kormányrendelet. Azért ajánlott a maszkviselés, és a védőtávolság betartása.

A Szeged365.hu beszámolt róla csütörtökön, hogy hétfőtől a szegedi büfékben, cukrászdákban, éttermekben, kávézókban a belső terekben is lehet tartózkodni, igaz a 1,5 méteres távolság betartása továbbra is kötelező, és kérik, hogy amikor lehetséges, viseljenek maszkot a vendégek. Az ott dolgozóknak természetesen kötelező a maszkviselés. A lakodalmak megtartását június 1-től engedélyezik, maximum 200 főig, Budapesten kívül.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a vendéglők és éttermek belső, zárt részei is megnyílhatnak, az ott dolgozóknak a vendégek által látogatható területen kötelező a maszkviselés, a vendégeknek azonban nem. Ugyanakkor tartani kell a 1,5 méteres védőtávolságot is.

Forrás: Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb