Közélet

Breaking: hétfőtől már a kávézók, éttermek belterében is ülhetünk, június 1-től mehet a lagzi is!

Tovább enyhítenek hétfőtől a korlátozásokon Budapesten kívül – jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hétfőtől már a kávézók, éttermek belterében is ülhetünk, sőt, június 1-től, 200 főig mehetnek a lakodalmak is.

Hétfőtől a szegedi büfékben, cukrászdákban, éttermekben, kávézókban a belső terekben is lehet tartózkodni, igaz a 1,5 méteres távolság betartása továbbra is kötelező, és kérik, hogy amikor lehetséges, viseljenek maszkot a vendégek. Az ott dolgozóknak természetesen kötelező a maszkviselés. A lakodalmak megtartását június 1-től engedélyezik, maximum 200 főig, Budapesten kívül.

Az enyhítések már Pest megyére is érvényesek, egy kategóriába tartoznak mostantól az egyéb, Budapesten kívüli településekkel. Budapesten a kerületi polgármesterek és a főpolgármester ma 15 óráig küldhetik el levélben javaslatukat a kormánynak, az operatív törzs ezután orvosszakértőkkel és virológusokkal konzultálva dönt a fővárosra alkalmazott szabályokról, hétfőig. Hétfőtől Pest megyében is enyhítik a korlátozásokat, a többi megyével kerülnek egy kalap alá. A budapesti kerületi polgármesterek és a főpolgármester véleményét levélben ma 15 óráig várják a kormánynál, ezt követően az operatív törzs orvosszakértőkkel és virológusokkal konzultálva dönt a Budapestre vonatkozó szabályokról, legkésőbb ezen a héten.

A játszóterek és parkok hétfőtől kinyithatnak. A szállodák, panziók hétfőtől Budapesten kívül fogadhatnak vendégeket.

Szeged365 fotóriport, a múlt hétvégi, szegedi belvárosból, főszerepben a vendéglátóhelyek teraszaival:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb