Közélet

Novák Katalin: a gyerekek 90%-át még mindig nem merik közösségbe engedni; lehetnek napközis gyerektáborok

Ezen témákról és az ehhez kapcsolódó kormányzati döntésekről beszélt a család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a szombati koronavírus sajtótájékoztatón. ezen kívül lehetőséget biztosítanak a gyermekkel otthon lévő szülőknek, nagyszülőknek is a KRESZ-, illetve a nyelvvizsgára. Nyáron lehetnek napközis gyerektáborok

Novák Katalin mindenkit arra bíztatott, hogy vigyék el a gyermekeiket óvodába, bölcsődébe, ha felügyeletüket másként nem tudják megoldani. A szegedi óvodai intézmények nyitásáról írtunk korábban.

A családok felé szóló további lehetőségeket is bejelentett Novák Katalin: a gyermekekkel otthon maradó szülők, nagyszülők is tehetnek július 1-től KRESZ-, vagy nyelvvizsgát. Ezen felül az államtitkár azt is megismételte, hogy 4 év alatt visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, és hozzátette, mintegy 150 ezer érintettel többen fogják ezt megkapni, és nem lesz plafonja.

Végül szólt a nyári gyermektáborokról, és megismételte, hogy a napközis, tehát nem ottalvós táborok megrendezését engedélyezik, ahogy erről korábban a Szeged365.huis beszámolt. Valamint azt is elmondta, hogy az ottalvós táborokról a későbbiekben születik döntés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb