Közélet

Szegeden is meg lehet tartani a nem ottalvós gyermektáborokat

A kormány arról hozott döntést, hogy az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat meg lehet tartani. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a Kormányinfón. A szülők így némileg könnyebben tudnak előre tervezni, és ez a döntés sok szegedi tábort is érint. Az ottalvós táborok sorsáról május végéig dönt a kormány.

Szegeden is számos gyerektábort is érint a kormány mostani határozata. Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetője a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy élesítik a táboraikat. Tájékoztató jelleggel ezeket a táborokat már meg lehet találni az Agóra honlapján, ám fontos még megvárniuk a kormány részletszabályait, mert attól, hogy nem ottalvós egy tábor, létszámkorlátok még előfordulhatnak.

fotó: Szent-Györgyi Albert Agóra

Az Agóra hetente 12 tábort tervez, az esetleges létszámkorlátok miatt előfordulhat, hogy bizonyos táborokat ki kell venni. Ezért, mondta Orbán Hédi, a jövő héttől kezdve tudják a szülők megnézni a táborokkal kapcsolatos részletes időponti és fizetési szabályokat a Szent-Györgyi Albert Agóra honlapján.

A hónap végén, a járványhelyzet függvényében dönt arról a kormány, hogy az ottalvásos táborok megtarthatóak lesznek-e.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb