Közélet

Operatív törzs: harmadannyi kórházban ápolt fertőzött; 50 ezer feletti szabálysértés; 370 büntetőeljárás

Harmadára csökkent a kórházi ápolásra szoruló aktív fertőzöttek száma, akiknek eddig csaknem felét kezelték egészségügyi intézményben – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közölte: az 1673 aktív fertőzöttből 568-at ápolnak már csak kórházban, és közülük 46-an vannak még lélegeztetőgépen.

Az elmúlt egy-két napban egy nagyon mérsékelt, de egyértelmű emelkedés volt igazolható a járványügyi számadatokban – jelezte. Ezért felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki tartsa be a korlátozások enyhítését követően is az alapvető védekezési szabályokat.

A kép illusztráció; Fotó: SZTE Sajtó

A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt összesen 51 382 szabálysértést észleltek a rendőrök, közölte Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa. 26 755 figyelmeztetést adtak, 13 132 helyszíni bírságot szabtak ki és 11 495 feljelentést tettek. Azt is elmondta, mostanáig összesen 370 büntetőeljárást kezdeményeztek, ebből 94-et rémhírterjesztés miatt.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb