Sport

Megvan az evezősök versenynaptára is: Európa-bajnokságra készülhetnek a szegediek

Dani Zsolt, az NKM Szeged VE evezőseinek edzője oroszlánrészt vállalt a hazai versenynaptár kidolgozásában. A tréner a Magyar Evezős Szövetség edzőbizottságának vezetője is egyben. A legfontosabb nemzetközi vesenyek idén az Európa-bajnokságok lesznek.

Később indul, ezért sűrűbb lesz a versenyidőszak idén, szinte minden sportágban. Fokozottan igaz ez az evezésre és a kajak-kenura, amelyeknek a képviselői bizonyos pályákon osztoznak. Ilyen pálya a szegedi is, ahol idén július 30-tól augusztus 2-ig az Evezős Országos Bajnokságot rendezik majd meg. Dani Zsolt, a szegediek edzője is részt vett a versenynaptár kialakításában.

Zsolt: “Folyamatosan figyeltük az akuális járvány-helyzetet, ehhez próbáltuk igazítani a versenyeket is, meg persze az elhalasztott olimpiához és nemzetközi megmérettetésekhez. Sűrű időszakunk lesz júniustól októberig, de legalább lehet versenyezni!

Dani Zsolt

Kisebb megmérettetésekkel indulnak a regatták június végén, és a csúcsversenyek idén az Európa-bajnokságok lesznek, világbajnokságot nem rendeznek egyik korosztályban sem. Az NKM Szeged VE versenyzői az U23-as és az ifi EB-n szeretnék képviselni klubjukat és hazánkat.

Zsolt:”Szabó Gábor, Kovács Sándor és Kósa András az ifjúsági kontinensviadalon reménykedhet az indulásban. Szabó Gábor világbajnoki 5. helyezést ért el nyolcasban, Kovács és Kósa pedig tagja volt az Olimpiai Reménységek Versenyét megnyerő magyar nyolcasnak, így most is szeretnének bekerülni a csapatba.”

Szabó Gábor
Kovács Sándor, Kósa András

Zsolt:”Az U23-asoknál Daka Zsófia és Szili Dorina, a fiúknál pedig Király Csaba és Király Miklós lehet ott a válogatottal az Európa-bajnokságon, ha bizonyít a hazai versenyeken.”

Daka Zsófia, Szili Dorina
Király Csaba, Király Miklós

Korábban már írtunk a Szeged365.hu-n arról, hogy a kajak-kenusoknál már a jövő évi versenyek közül is egyre többnek van meg a helyszíne és az időpontja. Péládul a Maty-éren egy év múlva az olimpia lesz a tét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb