Sport

Szegeden lesz az olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu verseny – hivatalos

Szeged a kajak-kenu világszintű fővárosa, legalábbis, ami az olimpiára való kijutást illetei. Tízből nyolc indulási jog itt talál gazdára. A 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságon már kiosztották a kvóták többségét, a maradék pedig majdnem pontosan egy év múlva talál gazdára, szintén a Maty-éren.

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség véglegesítette a jövő évi versenynaptárát, amit a Tokiói Olimpiához igazítottak. Ennek alapján 2021 május 12-16. között olyan Világkupa futamnak ad otthont Szeged, amelyen még ki lehet vívni a jogot a Játékokon való indulásra.

Az ICF állásfoglalása szerint jó esély van arra is, hogy idén szeptember 23-27. között a magyar szervezők megrendezhetik az eredetileg július közepére tervezett nem olimpiai számok világbajnokságát is Szegeden. Ezen az eseményen a tervek szerint az olimpiai számok világkupa-versenynek számítanak majd, tehát teljes lesz a mezőny.

A Szeged365.hu-n már írtunk arról, hogy hogyan alakulnak az idei versenyek, amiken az NKM Szeged VE versenyzői is rajthoz állnak majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb