Mindenmás

Napi pakk, kedd: 27 fok, indul az élet Szegeden, ipari mennyiségű sör ömlött az autópályára

Kezdjük a hét legjobb hírével: túléltük a fránya, utálatos hétfőt! Szegeden marad a tegnapi klassz idő, tovább lazultak a korlátozások, viszont történt egy durva dráma: ipari mennyiségű sör ömlött az M30 autópálya lehajtójára – pedig nekünk, szegedieknek is adhatták volna… Melegítsd be a kávéfőzőt, a reggeli koffein-adagod mellé jön a Szeged365.hu napindító-pakkja!

MOST MÁR TÉNYLEG ELINDULT AZ ÉLET SZEGEDEN

Tegnap óta használható a kávézók-éttermek belső része, hivatalosan is nyitva lehetnek a kondiparkok, játszóterek, Szegeden ügyeleti rendben az összes óvoda (45) és bölcsőde (15) kitárta kapuit. A szegedi bevásárlóközpontokban még szolíd volt a hétfő délutáni látogatói szám, de a kávézók teraszai közel telt házzal mentek, sőt, a játszóterek is újra megteltek élettel:

A NAP TRAGÉDIÁJA

Ízig-vérig szegedi hírportál vagyunk, tehát egy Miskolchoz vagy az M30-as autópályához köthető hírrel nem nagyon foglalkoznánk, de ez most “bréking” a javából, igazi dráma történt a lehajtónál ma hajnalban: a képen látható, ipari mennyiségű sör borult az úttestre. Az eltakarítás folyik, mi pedig nem vagyunk ott.

Miskolc, 2020. május 18. Egy teherautóról az úttestre esett és összetört sörösüvegeket takarítják el az M30-as autópálya lehajtóján Miskolc határában 2020. május 18-án. A kanyarban a teherautó rakományának egy része az úttestre borult. MTI/Vajda János

NAPSÜTÉS VS FELHŐK, 27 FOK SZEGEDEN

Időjárás-jelentés ügyben egy kicsit olyanok vagyunk, mint akiknél beakadt a szalag: 27 fok, kellemes meleg, kicsit felhős égbolt… pont, mint tegnap. A délelőtti napos időt követően délután a felhők veszik át az égi terepet, a kora esti órákban akár eshet is Szegeden. Apropó, eső: a szerda igazi esős, lehűléses nap lesz a Köpönyeg.hu szerint:

ISTEN ÉLTESSE ŐKET

Boldog névnapot kívánunk: Ivó, Milán, Emiliána!

Mindketten ma 43 évesek: Natalia Oreiro Uruguay-i színésznő, a Vad angyal című emberiség ellenes bűntett elkövetője, nomeg Oroszlán Szonja magyar színésznő (Valami Amerika). Uruguay kontra Magyarország: 0-1, ezt a meccset mi nyertük.

A SZEGED365-TEL NEM MARADSZ LE SEMMIRŐL

Egyetlen csomagban, itt találod a tegnapi nap legfontosabb szegedi vagy a szegedieket érintő eseményeit. 3535 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, több, mint 10.000-en vettek részt az SZTE bevonásával lezajlott országos szűrővizsgálaton, 80 milliárdos program indul munkahely-teremtésre.

Minden egy helyen, a reggeli kávéd mellé:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb