Közélet

Napi összefoglaló: nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében, megfelelnek a lélegeztetőgépek, vásárhelyi áldozata is van a vírusnak

Nem nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma Csongrád megyében. Reprezentatív lett annak az országos koronavírus szűrővizsgálatnak az eredménye, amelyben az SZTE is részt vett, úgy, hogy közel 3000 személyt tesztelt a dél-alföldi régióban. Vásárhelyi áldozata is van az új koronavírusnak. És megfelelnek a követelményeknek a kormány által beszerzett lélegeztetőgépek az SZTE szerint. Napi összefoglaló.

NEM NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

3535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 462 főre emelkedett az elhunytak száma, 1400-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1673 fő. Megjöttek a legfrissebb számok.

A SZEGEDI ALTATÓORVOS SZERINT CSAK OTTHONI HASZNÁLATRA ALKALMASAK A KORMÁNY ÁLTAL BESZERZETT LÉLEGEZTETŐGÉPEK

Csak otthoni használatra alkalmasak a koronavírus elleni védekezéshez központilag, Kínából beszerzett lélegeztetőgépek egy része – állítja a szegedi Lovas András aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos egy Facebook bejegyzésében. A szegedi orvos a ResMed Lumis 150 lélegeztetőgépről ír, amelyet bizonyos kórházak a koronavírusos betegek ellátására kaptak.

AZ SZTE SZERINT VISZONT ALKALMASAK A LÉLEGEZTETŐGÉPEK

Az ITM támogatásával megvalósított (lélegeztetőgép) eszközbeszerzés maradéktalanul megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megújult ajánlásának – tudatta hétfő délutáni közleményben a Szegedi Tudományegyetem, reagálva a szegedi Lovas András aneszteziológus szakorvos sajtót is megjárt soraira.

REPREZENTATÍV LETT AZ ORSZÁGOS SZŰRŐVIZSGÁLAT EREDMÉNYE, AMIBEN AZ SZTE IS RÉSZT VETT

Reprezentatív lett annak az elmúlt két hétben zajló koronavírus szűrővizsgálatnak az eredménye, amiben az SZTE is részt vett. Az intézmény 3000 embert tesztelt a dél-alföldi régióban, amit Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megye alkotott. A résztvevőket az SZTE orvosképzői tesztelték.

EGYRE TÖBB ÜGYET LEHET SZEMÉLYESEN INTÉZNI SZEGEDEN

A védelmi intézkedések betartása mellett fokozatosan bővül a személyes ügyintézés lehetősége a közigazgatásban. A veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok cseréje esetében Szegeden sem kötelező most már előzetesen időpontot kérni.

80 MILLIÁRDOS PROGRAM A MUNKAHELYEK TEREMTÉSÉRE

Nyolcvan milliárd forintos keretösszeggel munkahelyteremtő bértámogatási program indul, amely 70 ezer ember munkába állását segíti – jelentette be Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn online sajtótájékoztatón.

A HÉTEN LEJÁR AZ SZJA BEVALLÁS HATÁRIDEJE

Két nap múlva lejár az szja-bevallás határideje. Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg az adóhivatal honlapjáról elérhető webes felületen.

VÁSÁRHELYI ÁLDOZATA IS VAN AZ ÚJ KORONAVÍRUSNAK

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy az elmúlt hétvégén egy 82 éves, helybéli asszony is áldozatul esett az új koronavírusnak.

HAMAROSAN MEGSZŰNHET A RENDKÍVÜLI JOGREND

Júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend, jelentette be Varga Judit, igazságügyi miniszter a közösségi oldalán hétfőn közzétett bejegyzésében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb