Sport

Kajak-kenu: szegediek is rajthoz állnak a különleges tesztversenyeken

Már májusban elindul a versengés a válogatottba kerülésért. Elsősorban a hiányzó olimpiai kvóták és a csapathajók összetétele szempontjából fontos, ki hogyan teljesít a speciális edzés-versenyeken, de akár a későbbi olimpiai indulást is befolyásolhatja.

Kocsis Ádám és Zombori Dominik az első két NKM Szeged VE versenyző, akik rajthoz állnak a május 26-án kezdődő sorozatban. A fiatal kenusok aznap rögtön kétszer is teljesítik az 1000 méteres távot Szolnokon, kenu kettesben, de külön-külön egységben. A pár órás eltéréssel zajló versenyek célja, hogy modellezzék azt a terhelést, amit az olimpián kapnak a versenyzők.  A futamokban csak a legesélyesebb hazai párosok vesznek részt, így olyan, mintha rögtön két döntőt is rendeznének. Az NKM Szeged versenyzői egyéni kenuban is megmérettetnek és nem csak Ádám és Dominik, hanem Nagy Bianka és Molnár Csenge is.

Birkás Balázs, Kuli István és Nádas Bence szempontjából júniusban élesedik a helyzet, mert akkor már a férfi kajak négyesek összeállítása miatt lehetnek érdekesek a tesztek.

Birkás Balázs, Nádas Bence és Kuli István is harcba száll a négyesért.

A versenyek elsősorban azokban a versenyszámokban leszenek mérvadóak, amelyekben még nem szereztük meg az olimpiai indulás jogát. Mivel a női kajakban már megvan a maximális indulási szám, ezért Kárász Annát nem érintik egyelőre az edzésversenyek.

Anna:” Elvileg engem nem érintenek ezek a versenyek, amit nem is bánok, mert teljesen átszerveztük a felkeszülésem. Az augusztus végén megrendezendő Országos Bajnokságra készülök, ami  – ha minden igaz – válogat majd a szeptemberi, szegedi világbajnokságra.”

Anna idén az egyéni indulásra fókuszál, de nyitott a csapathajóra is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb