Mindenmás

Napi Pakk, szerda: nyit az Aquapolis, megszűnik a káosz Nagylaknál, I got U Babe!

Jóóóóóóó reggelt, Szeged! Már szerda van, az utálatos hétfőt és a sunyi keddet a hátunk mögött hagyva masírozunk a hétvége felé, nomeg a holnapi, szívünk csücske dátum irányába: csütörtökön Szeged Napja lesz! Rengeteg (jó) hírünk van, kávét a kézbe, itt a mai Napi Pakk, a Szeegd365.hu-n!

NYITNAK A SZEGEDI STRANDOK, DE MÉG NINCS STRANDIDŐ

Ma hajnalban adtunk hírt róla: a Sziki, a Városi Sportuszoda, a Hagymatikum és a Szent Erzsébet Gyógyfürdő mellett a Napfényfürdő Aquapolis is megnyitja kapuit, szombattól 10.426 négyzetméteren lehet karantén-deltákat villantani (vagy karantén-sörhast, amelyik összejött). A hatályos kormányrendeleteknek megfelelően a beltéri medencék, élményelemek, és a Csendes Wellness még nem fognak üzemelni.

A strandnyitáshoz nem ártana egy kis strandidő is, ez azonban sajna elmarad: gyenge hidegfronti hatás, felhős égbolt, 20 fok vár ma ránk Szegeden, a Köpönyeg.hu szerint a helyzet a hétvégén sem lesz rózsásabb.

Grafikon: Köpönyeg.hu

SZÜLINAPOSOK, NÉVNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

Bernát, Felícia, Palóma, Johanna – boldog névnapot Nektek!

Megvan még a reklám? Ez ser, nem sör… 74 éves Cher, Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas amerikai énekesnő, színésznő, letagadhatna vagy 20 évet. Durva, de már 1965-ben is menő volt, az I got U baby-nél imádnivalóbb szerda reggeli ébresztő-muzsikát elképzelni sem tudunk a reggeli kávéd mellé:

https://www.youtube.com/watch?v=PkmBjHwzyMw

Még egy legenda mára, 76 éves Joe Cocker, Isten éltesse! Oké, tudjuk, hogy Te most épp öltözöl, de mi egy vetkőzős Cocker-zenét adunk mellé:

Egy kis történelem: Vasco da Gama portugál hajós felfedezte a tengeri utat Indiába Afrika megkerülésével, pont ma 522 éve.

KÁOSZ-GENERÁTOR: KIKAPCS

Az elmúlt napokban egymást érték a Nagylakon és Csanádpalotán kialakult torlódási rekordok a Szeged365.hu-n, szombaton Románia felé több, mint 8 órás (!) volt a várakozási idő, az M43-ason a határ előtt már 11 kilométeres giga-járműsor kígyózott. A káosznak vége: újabb határátkelőket nyitnak meg. Na végre:

HOLNAP SZEGED NAPJA, VIRÁGBA BORULT A VÁROS

Csütörtökön lesz 301. éve, hogy Szeged visszakapta szabad királyi városi címerét, ennek örömére kedden virágba borult a Napfény Városa. Több, mint 300 tő muskátli és több, mint 700 balkonládás cserepes muskátli díszíti a város köztereit és épületeit, gyönyörködj egyet a tegnap délutáni fotóriportunkban:

KÉPBE KERÜLŐSDI

Ugye Te is utálod az érzést, amikor úgy érsz be dolgozni, hogy:

  • a kollégáid mindenről tudnak…
  • …Te pedig semmiről?

Ne légy olyan, mint aki most jött a Holdról! Garantáltan megállod a helyed reggeli, munkahelyi traccspartikon az alábbi kis pakkunkkal, benne a keddi nap összes lényeges szegedi vagy a szegedieket érintő hírével:

CSAKAZÉRTIS BORFESZT

Rengeteg emlék került elő a Szegedi Borfesztiválról a Csakazértis Borfeszt játékunkon, a sztorikat pedig ezúttal is mennyei borokkal jutalmaztuk, az idén elmaradt (de egy párhuzamos univerzumban pont most futó rendezvény) kiállítói repertoárjából. Nagy-Kovács Tündi tegnap este egy palack Gere Tamás Páratlant nyert, gratulálunk Neked!

A játék az alábbi Facebook-posztunkban pörög, katt ide és nyerj:

https://www.facebook.com/szeged365/photos/a.140206797522736/160068832203199/?type=3&theater

Az elmaradt Szeged Napja Ünnepségsorozat – XXVI. Szegedi Borfesztivál tiszteletére nap mint nap ismert szegedieket faggatunk arról, miért szeretik a Napfény Városát, milyen emlékek kötik őket a kedvenc városunkhoz. Kedden Szilágyi Annamari és Vadkerti Attila sztorizott nekünk, ma jön a rendezvény alapítója és egy ikonikus borász, aki nem hiányozhat a borfesztről!

Szilágyi Annamária szívébe zárta a szegedieket és a szegediek is őt:

https://szeged365.hu/2020/05/19/szeged-napja2020-szilagyi-annamaria-szivebe-zarta-a-szegedieket-es-a-szegediek-is-ot/

Vadkerti Attila élete legjobb döntése volt, hogy visszatért szülővárosába, Szegedre:

https://szeged365.hu/2020/05/19/szeged-napja-2020-vadkerti-attila-elete-legjobb-dontese-volt-hogy-visszatert-szulovarosaba-szegedre/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb