KikapcsKözélet

Szombaton kinyit a Napfényfürdő Aquapolis strandfürdő része

Indul a strandszezon: a Sziki, a Városi Sportuszoda, a Hagymatikum és a Szent Erzsébet Gyógyfürdő mellett a Napfényfürdő Aquapolis is megnyitja kapuit, szombattól 10.426 négyzetméteren lehet karantén-deltákat villantani (vagy karantén-sörhast, amelyik összejött). A hatályos kormányrendeleteknek megfelelően a beltéri medencék, élményelemek, és a Csendes Wellness még nem fognak üzemelni.

Friss hír, mint a reggeli harmat: szombat 06:00-kor a Napfényfürdő Aquapolis strandfürdő része is kinyit. Az intézmény a járványhelyzetre való tekintettel még március 23-án zárt be.

Forrás: Napfényfürdő Aquapolis

ÍGY INDUL A STRANDÉLET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

A járványhelyzet mérséklődésével a szegedi és Szeged környéki fürdők sorra jelentették be újranyitásukat, ami már biztos tehát:

  • a jó öreg Sziki most pénteken tárja ki kapuit (május 22.)
  • az Aquapolis strandfürdő része szombaton (május 23.)
  • a Városi Sportuszoda pedig hétfőn (május 25.)
  • a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő pont ma nyit (május 20.)
  • a makói Hagymatikum és a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdő kültéri medencéi pár napja nyitottak ki
  • az Anna Fürdőben egyelőre csakis a reumatológia, a mozgásszervi rehabilitációs szakorvosi ellátások és a gyógytorna üzemel, előzetes egyeztetést követően
  • a Sun City Szabadidőközpont május 13-án nyitott ki, a belépés a hónap végéig ingyenes, a jetski és a wakeboard fizetős
  • az algyői Borbála Fürdő még nem tud kinyitni: egyetlen kültéri medencéjük van, egy termálmedence, amit a jelenlegi szabályok értelmében nem lehet újranyitni, és ugyanez igaz a beltéri medencékre

CSAKIS A KÜLTÉRI MEDENCÉK ENGEDÉLYEZETTEK

Sorra nyitnak a fürdők, de egyelőre csak a kültéri medencéket lehet igénybe venni – mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az elnök elmondta, a kültéri medencékben is betartják a távolságtartási szabályokat, így az egy fürdőzőre jutó vízfelület a korábbinak körülbelül a duplája lesz. Az üzemeltetők folyamatosan követik, hogy mennyien vannak a területükön és azt is, mennyien a medencékben; külön szakszemélyzet figyeli majd, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a fürdők – tette hozzá. Elmondta azt is, előjegyzés alapján elindulhat a fürdőgyógyászat, és újra üzemelnek a kültéri csúszdák és játszóterek is. Arra számítanak – fűzte hozzá -, hogy a járványhelyzet enyhülésével kinyithatnak a beltéri medencék is, majd később a gőz- és a szauna-szolgáltatást is igénybe lehet venni. Szerinte pünkösdkor nyithatnak ki tömegesen a magyar fürdők.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb