Közélet

Egészségügyi védőfelszereléseket adományozott a Rotary és a Lions Club a szegedi infektológiai osztályon dolgozóknak

Egészségügyi védőfelszereléseket adományozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ infektológiai osztályán dolgozóinak, akik az eszközöket már használatba is vették.

A speciális maszkok és a hozzájuk tartozó, többször használatos szűrők közel 100%-os védelmet nyújtanak annak érdekében, hogy a frontvonalban dolgozó szegediek közül minél kevesebben fertőződjenek meg munkájuk elvégzése közben az új koronavírussal.

A klubok tagjaik adományainak egy részéből és az erre a célra összegyűjtött 800.000 forintnyi adományból vásárolták meg a BLS 3000-es speciális arcmaszkokat és a hozzájuk tartozó, többször használatos szűrőket.

Fotó: Szabó Dávid

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club a koronavírus terjedése ellen már több ízben is fellépett. Először 5 millió forintnyi támogatást nyújtott a rászorulóknak, majd a Szegedi Nemzeti Színház életbe maradását egy online beszélgetős műsorral segítette, amivel 1,2 millió forintot gyűjtött össze.

Fotó: Szabó Dávid

Most pedig 16 maszkkal és 32 db szűrővel segítette az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ infektológiai osztályán dolgozóit. A maszkok egyéni használat után fertőtleníthetőek, vagyis így több műszak dolgozóinak is védelmet biztosítanak.

A klubok akcióiról mi is rendszerint beszámoltunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb