Közélet

Fontos szabályokkal nyit újra szombaton a Napfényfürdő Aquapolis strandfürdő része

Újabb nyitott stranddal lesz gazdagabb a karanténidőszak után Szeged szombattól, a Napfényfürdő Aquapolis strandfürdő része újra bárkinek nyitva áll. A szabályok betartása természetesen még mindig létfontosságú, erre külön kódex készült.

Tegnap hajnalban már közösen örültünk veletek: egy újabb strand, a Napfényfürdő Aquapolis strandfürdő része nyit ki a hétvégén, hamarosan ugyanígy tesz a Sportuszoda és a Sziki is, így már a nyár előtt sem maradunk strandok nélkül Szegeden.

A Napfényfürdő Aquapolis arról tájékoztatta a Szeged365.hu-t, hogy sajnos rendkívül jelentős forgalomkiesést kellett elkönyvelniük az elmúlt hónapokban. Azt is hozzátették, hogy már a bezáráskor döntés született arról, hogy az érvényes bérlettel rendelkezők számára a kieső időszakkal lesz meghosszabbítva a bérletük lejárata bérlettípustól függően.

Azt is elmondták, hogy alapvetően valamennyi eszköz a rendelkezésükre áll, továbbá a kollégák és a vendégeink kölcsönös együttműködésén alapszik a higiéniai, biztonsági előírások betartása, illetve betartatása. Természetesen a legfontosabb és még mindig élő járványügyi szabályok továbbra is élnek, mondta el a Szeged365.hu-nak Szabó Mihály, a Napfényfürdő Aquapolis Szeged igazgatója. Covid-19-es kódexük betartását valamennyi dolgozótól és vendégtől elvárják. Fontos a 1,5 méteres távolság tartása, ezt ellenőrzik, egy emberre 4 m2 vízfelület és 16 m2 szárazföldi felület kell, hogy jusson. Állandó lesz a fertőtlenítés, és többször kell majd zuhanyozni. A COVID-19 Vészhelyzeti Intézkedési Terv a következő előírásokat tartalmazza:

1.           Minden munkavállaló gyakori alapos szappanos kézmosást és virucid hatóanyagú szerrel kézfertőtlenítést végez.

2.           A dolgozók részére mindenre kiterjedő oktatást tartanak, melynek központi témája a gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés, az arc érintésének elkerülése, köhögési etikett betartása.

3.           Munkatársak részére védőfelszerelést biztosítanak. (Pénztárosok védőmaszkot és gumikesztyűt viselnek.)

4.           A dolgozók munkaállomásonként virucid hatóanyagú készfertőtlenítőt kapnak.

5.           Bankkártyás fizetés biztosított minden pénztárban.

6.           A belepő karórákat fertőtlenítik virucid hatóanyagú szerrel minden használat után.

7.           Pénztáraknál a vendégek jelölő csíkokkal ellátott területen várakozhatnak 1,5 méter távolság betartása mellett.

8.           A fürdő bejáratainál, öltözőiben, mosdóiban, a vendéglátóhelyeknél fertőtlenítő folyadék/gél kerülnek kihelyezésre a vendégek részére.

9.           WHO plakátok kihelyezésre kerülnek a helyes kézmosásról a mosdókban.

10.         A házirend kiegészítésre kerül a COVID-19 Vészhelyzeti Intézkedési tervvel és a bejáratnál kihelyezésre kerül. A vendégek tájékoztatását a belépés elött a pénztárosok és műszakvezetők segítik.

11.         Az öltözőkben lévő vetkőzőfülkék távolsága nagyobb mint 1,5 méter, így ezek használata biztonságos.

12.         Az öltözőszekrények használata korlátozásra kerül, így csak 1,5 méternél távolabb eső szekrények használhatóak. A használaton kívüli szekrényeket jelölő csíkkal látják el.

13.         Felhívják a vendégek figyelmét a medencébe lépés előtt és után az előírt elő- és utózuhanyozás betartatása. Ezek megtörténtét a medencéknél dolgozó uszodamesterek és medenceőrök ellenőrzik és betartatják.

14.         A medencék megnyitása előtt tömény nátrium-hipoklorit (150g/l) fertőtlenítést kaptak. A vízforgató és szűrő rendszer teljes klórsokkoláson ment keresztül.

15.         Minden medence automata vegyszeradagoló rendszerrel van felszerelve.

16.         A kültéri élménymedence esetében a csúszdák üzemeltetésre kerülnek. A sorban állók távolság tartását a csúszda indítók felügyelik, jelölő csíkok kerülnek kihelyezésre. A kapaszkodók és korlátok 30 percenként fertőtlenítésre kerülnek virucid hatóanyagú szerrel.

17.         Kizárólag a vízforgatott medencék üzemelnek.

19.         A vendégek részére a mosdókban és illemhelyeken folyékonyszappan és papírkéztörlő biztosított.

20.         Szaunák, jakuzzik, pezsgőfürdők és gőzkabinok nem üzemelnek.

21.         A medencékben folyamatosan legalább 0,5 mg/l aktív klór koncentrációt biztosítanak, a fürdővíz Ph értéke 7,4-7,6 között van.

22.         A medencevizek rendszeres, gyakori ellenőrzése kiterjed: a szabad és kötött klór ellenőrzésére, a Ph érték ellenőrzésére, hőmérséklet ellenőrzésére, fertőtlenítőszer adagolók ellenőrzésére és a technológiát elhagyó vizek ellenőrzésére.

23.         A medencéhez tartozó élményelemeket nem üzemeltetik (kivéve a csúszdákat)

24.         A fürdő valamennyi részlegében, helyiségében papucs használata kötelező.

25.         A fürdő területén és minden medencében a vendégek egymástól minimum 1,5 méter távolságot kell, hogy tartsanak, ennek betartását figyelmeztetéssel jelzik a dolgozók szükség esetén.

26.         A fürdő és a medencék egyidejű befogadóképessége változik a járványhelyzet alatt: A medencékben minden vendég részére minimum 4 m2 terület kell biztosítani. A medencék maximális befogadóképessége minden medencénél kihelyezésre kerül.

27.         A területre vonatkozó maximális befogadóképesség úgy kerül meghatározásra, hogy minden vendég részére minimum 16 m2 területet kell biztosítani. A befogadóképesség a bejáratnál kihelyezésre kerül és a beléptető kapuk által szolgáltatott adatok alapján a vendéglétszám ellenőrzése folyamatos lesz.

28.         A fürdőépületekben lévő öltözők, tusolók, WC-k és helyiségek fertőtlenítése kiemelt feladat a takarító személyzet részére. A fertőtlenítéseket óránként minimum egyszer végzik a takarítók.

29.         A gépészeti és vízkezelési rendszerek, külön figyelemmel a szellőztető berendezésekre, üzemeltetési előírásainak pontos betartása és ellenőrzése folyamatos napi feladat.

30.         A medencékbe vezető korlátok fertőtlenítése minden medence esetében félóránkként történik. A fertőtlenítéseket az uszodamesterek és medenceőrök végzik virucid hatású fertőtlenítőszerrel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb