Közélet

A miniszterelnök szerint a rendkívüli jogrendet vissza lehet vonni

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy a kormány kedden a parlament elé terjeszti a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot, mert, ahogy elmondta kétségtelenül jól állunk, Magyarország sikeresen védekezett a járvány első hullámával szemben.

Elmondása szerint a rendkívüli jogrend a legjobb döntéseik közé tartozik, mert időben tudtak meghozni minden döntést, egy-két héttel sikerült mindenkit megelőzni nemzetközi összehasonlításban is, és ebben Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének történelmi érdemei vannak.

Hozzátette, azért nem lett Magyarországon tömeges a megbetegedés, és nem okozott nagyobb károkat a járvány, mert Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter és az általa irányított orvoscsapat mindenre időben tudott reagálni.

A miniszterelnök azt is elmondta az interjúban, hogy a rendkívüli jogrendet most, hogy úgy tűnik, a nyáron nem jön második hullám, és nem lesz tömeges megbetegedés, vissza lehet vonni, ugyanakkor a járványügyi készültség és az operatív törzs Pintér Sándor vezetésével továbbra is marad.

Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy tartsa észben, hogy a járványveszély még nem múlt el. Ha visszaerősödik a járvány, újra az idősek kerülhetnek veszélybe, ám mindezek ellenére már nem az otthonmaradás a megfelelő megoldás, hanem a védőtávolság tartása és egyéb óvintézkedések.

Forrás: Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb