Sport

Kosárlabda: októberben, de zárt kapuk előtt kezdheti a bajnokságot a Szedeák

Nézők nélkül nincs értelme a mérkőzéseknek. Ez sokak markáns véleménye, amit most a Kosárlabda Szövetség és a Naturtex-SZTE Szedeák vezetője is megerősített.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára egy online konferencián azt fejtegette, hogy sportágában a hivatásos szinttel összeegyeztethetetlen a nézők nélküli játék, amely hosszabb távon a kosárlabda halálát jelentené. Hozzátette: két forgatókönyvvel készülnek a következő bajnokságra, az egyik szerint októberben, a másik alapján elcsúsztatva tudják majd elindítani a küzdelmeket.

A szervezet elnöksége korábban döntött a női és a férfi A-csoport jövőévi versenykiírásáról. A vírushelyzet ismeretében két kezdési dátummal, október 3-mal és október 31-gyel kalkulál a szövetség. Ha elkezdhető a bajnokság október 3-án, akkor a férfiaknál rövidített középszakaszt terveznek kevesebb mérkőzéssel, ha csak a későbbi időpontban indulhat a bajnokság, akkor nem rendeznek a következő szezonban középszakaszt. Azt még nehéz megjósolni, hogy zártkapus meccseken kell-e kezdenie a Naturtex-SZTE Szedeáknak, de a klub szakmai igazgatójának markáns véleménye van a szurkolók nélküli kosárlabdázásról.

Bonifert Domonkos : „Nézők nélkül semmi értelme az egésznek, hiszen miattuk csináljuk, de majd letisztulnak a dolgok, és jó lesz minden. Addig is annak örülünk, hogy pont 10 éve jutottunk fel a legmagasabb osztályba.”

A zártkapus meccsekről sajnos már vannak tapasztalatai a szegedieknek. Erről még a járvány elején írtunk a Szeged365.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb