Kikapcs

Ma indulna a Szegedi Hídivásár – exkluzív interjú és fergeteges hangulatú fotók tavalyról!

Sajnos idén a Szeged Napja rendezvénysorozat egyik legnépszerűbb eseménye, a Szegedi Hídivásár is elmarad. Ez mintegy 200 kiállítót és több ezer vásárlót érint a városban. Ilyenkor zsúfolásig megtelik az egész város, idén sajnos máshogy lesz. Viszont vígasztaljon bennünket az a tudat, hogy ha idén nem is, jövőre lesz Hídi Vásár. Addig is nosztalgiázzunk a tavaly készült legjobb fotókkal.

Mocselini Rudolf, a Hídi Vásár ötletgazdája és jelenleg is egyik szervezője a Szeged365.hu-nak elmondta, nekik is nagy érvágás az esemény elmaradása, hiszen megvoltak már a jelentkezőik, mintegy 200 kiállító, és már minden készen állt volna a rendezvény megtartására.

Nem csak nekik okoz nehézséget az elmaradás, hanem azoknak a kézműveseknek is, akiknek nem csak ez az esemény marad el, hanem augusztus végéig valószínűleg minden. Így arról van tudomása, hogy sokan közülük lehúzzák a rolót, más megélhetés után néznek, és nem biztos, hogy visszatérnek a kézművességhez a korábbi színvonalon.

Mocselini elmondta, ők arra tettek javaslatot a város felé, hogy a Hídi Vásárt hozzák helyileg a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál és a Borfesztivál közé, velük egy időpontban, szeptember legelején. A Borfesztivál a Tisza egyik partján lenne, a Halfesztivál pedig a másik oldalon, és így a kettő között, nevéhez méltóan, a Hídon a Hídi Vásár lenne. Ők a javaslatukat megtették, erre várják jelen pillanatban a város reakcióját. Remélik, hogy így esetleg megtartható lenne a Hídi Vásár.

Ahogy Mocselini Rudolf is utalt rá, ez még bizonytalan. Addig is csemegézzünk a tavalyi vásárról készült néhány brutálisan jó életkép közül!

A fotók forrása: Szegedi Borfesztivál Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb