Közélet

Jelenleg 11 934 fő van hatósági házi karanténban Magyarországon

Jelenleg 11 934 fő van hatósági házi karanténban. Közülük 1392-en regisztráltak a nemrégiben létrehozott hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését szolgáló mobiltelefonos alkalmazásra. Az aktív felhasználók száma 910 – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa vasárnap online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertetése szerint szombaton 1038 hatósági házi karantént rendeltek el, jelenleg 11 934 van érvényben, a rendőrség az előző napon végzett ellenőrzéseken 30 magatartásszegést tapasztalt.

Archív

Hozzátette: a rendőrség szombaton is ellenőrizte a védelmi intézkedések – a távolságtartás, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben a maszkviselés, illetve a vásárlási idősávok – betartását. Az elmúlt 24 órában ezek megszegése miatt 24 esetben intézkedtek: 15 esetben figyelmeztettek, 8 helyszíni bírságot szabtak ki és egy feljelentést tettek – mondta.

Magyarország járványügyi szempontból nagyon jól teljesített és szakmai szempontból sem teljesített rosszul a koronavírus-járványban – jelentette ki a Dél-pesti Centrumkórház főigazgató főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Archív

Vályi-Nagy István beszámolt arról, hogy Magyarországon az egymillió lakosra vetített halálozások száma sokkal kisebb, mint a fejlettebb nyugat-európai országokban. Kiemelte, a centrumkórház nagy eredményeket ért a súlyos és intenzív osztályra került koronavírus-betegek kezelésében, a világon az elsők között kezdték el a vérplazmaterápia alkalmazását és az akár a páciens halálához is vezető immunológiai vihar elleni terápiát.

Illusztráció

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az országos járványügyi adatokról elmondta: az igazolt fertőzöttek száma 3741, szombaton 4 idős beteg meghalt, ezzel az elhunytak száma 486-ra emelkedett. A gyógyultak száma 1690, az aktív fertőzötteké 1565-re csökkent, közülük 442 beteget ápolnak kórházban, 28-an vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb