- Hirdetés -
Közélet

Június másodikától oktatási céllal Szegeden is használhatóak lesznek az iskolaépületek

Június másodikától oktatási céllal Szegeden is használhatók lesznek az iskolaépületek. A vidéki bölcsődék és óvodák hétfőtől, a fővárosiak pedig szintén június másodikától térnek vissza a “normális működési rendhez” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.


- Hirdetés -

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik.


- Hirdetés -
Fotó: Szabó Dávid

Azonban június másodikától, ha az intézmény és a pedagógusok szükségét látják, kiscsoportos konzultációt, egyéni felkészítést már tudnak szervezni az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért, felzárkóztató jelleggel az iskolákban. Erről az intézmények dönthetnek. Tantárgyanként is szervezhetnek konzultációkat, a kis csoportok létszámát pedig központilag nem határozták meg, azok a helyi adottságoknak megfelelően alakíthatók ki – tette hozzá.

Fotó: Szabó Dávid

Az óvodák és a bölcsődék kapcsán Maruzsa Zoltán kiemelte: nem kötelező ezekbe az intézményekbe vinni a gyerekeket, a járványügyi helyzet alapos indoknak minősül, ha a szülő azt kéri, hogy gyermeke otthon maradhasson.

Az intézkedések minden bizonnyal jól jönnek a szegedieknek, ugyanis az igény a Napfény Városában már eddig is nagy volt az ügyeleti ellátásra, erről korábban így írtunk:

https://szeged365.hu/2020/05/20/egyre-tobb-szegedi-szulo-tart-igenyt-az-ovodai-es-bolcsodei-ugyeletre/

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb