Mindenmás

Napi pakk, kedd: borongós idő, új megyenév és Kádár-smaci kedd reggelre!

Kezdjük az elején: a kedd egy sunyi hétfő, óvatosan vele, veszélyes cucc. Összekaptuk a legfontosabb napindító infókat, kortyolj bele a reggeli kávédba és görgess egy jót a Szeged365.hu-val!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL!

Dobpergés, a mai névnaposok: Fülöp, Evelin, Gyöngyvér, Aladár. Isten éltessen Benneteket!

EGY GYÖNYÖRŰ KEDD REGGEL CSONG… CSANÁ… KHM, CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

Most akkor hogy is van ez? Csongrád vagy Csanád? Esetleg Csongrád-Csanád? Mutatjuk! Június 4-én, a Trianoni Békediktátum 100. évfordulóján lép életbe az új nevünk, a témában rendezett sajtótájékoztatót élőben adtuk tegnap:

https://www.facebook.com/szeged365/videos/1609801595845389/?modal=admin_todo_tour

Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja arról beszélt, hogy Trianon után a végleges felépülés nem jöhet el, de gyógyírt jelenthet, hogy a diktátum 100. évfordulóján Csongrád-Csanád lesz a megye neve. A jelenlegi megye délkeleti része ugyanis Csanád vármegyéhez tartozott:

MARAD A VILÁGVÉGE-HANGULATÚ IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

Kedden erősen megnövekedhet a felhőzet, több tájegységünkön újra kialakulhatnak elszórtan futó záporok, zivatarok. Délután 16-23 fokot mérhetünk Szegeden, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet.

Szeged ilyenkor is gyönyörű.

Sőt, ha nyomunk egy kis Linkin Park-ot (na jó, egészen pontosan Linkin Park – feldolgozást), iszonyat menőn kezdenek rá rohangálni a felhők. Ennyire:

SZÜLINAPOSOK, ÉVFORDULÓK

113 éve született John Wayne, sokszoros Oscar-díjas amerikai színész, a western filmek legendás alakja. Élete során 24 díjat, és 16 jelölést kapott. Az Oscar-díjat 1970-ben vehette át A Félszemű c. western filmben nyújtott alakításáért. 

108 éve született Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetője, az 1945 utáni kommunista rendszer 1956–1989 közötti időszakának (az ún. Kádár-korszaknak) de facto vezetője, egyben a legendás Brezsnyev-smaci Kelet-Közép-Európai fekete öves, 3 danos nagymestere…

Nevéhez fűződik az 1956-os forradalmat követő véres megtorlás, majd az azt követő konszolidáció, az átmenet az ún. „puha diktatúrába”. Személye és politikája, a gulyáskommunizmus vagy más néven kádárizmus éles viták tárgya Magyarországon.

Tudjátok, mit jelentett a Brezsnyev-tripla?

Két puszi a pici kommunista pofira, majd egy nagy, boldog, az előző kettőt megkoronázó csók a szájra. Mi inkább maradunk a kézfogásnál:

Jánosokból azért korrekt arc is akad Magyarországon: 72 éves Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, parodista, szinkronszínész, boldog szülinapot neki! Azért, az ő pályafutásán is voltak mélypontok (kb 50 éve tart ez a mélypont, de ettől függetlenül csípjük a fejét):

EZ TÖRTÉNT HÉTFŐN

Villámgyors, sallang-mentes képbehozó hírcsomag, az előző 24 óra legfontosabb rezdüléseivel, tőlünk, Neked:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb