Közélet

Napi összefoglaló: Csongrád-Csanád megye, lecsengőben a koronavírus Magyarországon, nincs új fertőzött Szegeden

Június 4-től Csongrád-Csanád megyében élünk. A tisztifőorvos asszony szerint lecsengőben Magyarországon az új koronavírus és 11 napja nem regisztráltak újabb fertőzöttet Szegeden. Napi összefoglaló.

NÉVVÁLTOZTATÁS: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE

A Trianoni békediktátum 100. évfordulójának alkalmából június 4-én megváltozik Csongrád megye neve, és ezután Csongrád-Csanád nevet viseli, ami a magyar önkormányzatiság 1000 éves múltjára utal. A megye délkeleti része volt a korábbi Csanád megye.

11 NAPJA NEM REGISZTRÁLTAK ÚJ FERTŐZÖTTET A MEGYÉBEN

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3756 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, ezzel 491 főre emelkedett az elhunytak száma, 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1554 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti.  

NEM KELL KARANTÉNBA VONULNIUK AZOKNAK, AKIK SZERBIÁBÓL UTAZNAK BE MAGYARORSZÁGRA

Mától kezdve nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik Szerbiából utaznak be Magyarországra, jelentette be Szijjártó Péter,  magyar külgazdasági és külügyminiszter ma délelőtt a Röszke-Horgos autópálya-határátkelőhely főépületében.

TISZTIFŐORVOS ASSZONY: “LECSNEGŐBEN A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MAGYARORSZÁGON”

Lecsengő szakaszában van a koronavírus-járvány Magyarországon! Ezt az igazolja, hogy több a gyógyult, mint az aktív fertőzött, emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

FOLYTATJÁK A SZEGEDI VÁR ÉS KŐTÁR FELÚJÍTÁSÁT

Folytatják a szegedi Vár és Kőtár felújítását, emellett pedig a Móra Ferenc Múzeum főépületének rekonstrukciója is folyik. Az épületeken kívül és belül is dolgoznak.

ENYHÜLNEK A KORMÁNYHIVATALI ÜGYINTÉZÉS SZABÁLYAI A MEGYÉBEN

Tovább enyhülnek a kormányhivatali ügyintézés szabályai a megyében. A koronavírus-járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően immár időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től az ügyintézés. A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása.

ONLINE REMEKELTEK AZ INNOVÁCIÓS NAPON A SZEGEDI DIÁKOK

Online remekeltek az innovációs napon megrendezett Diákvállalkozás Program versenyén a szegedi, Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapatai. A fiatalok nem csak az első, de a második helyet is bezsebelték.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb