Közélet

Frissítve: a Szegedi Járásbíróság elrendelte a szegedi posta- és virágbolt-rabló előzetes letartóztatását

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon megtartott ülésen elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható Szegeden a Csongrádi sugárúti postaépület rablási kísérletével és a Rózsa utcai virágüzlet kirablásával, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása 2020. június hó 26. napjáig tart.

Frissítve: A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte az 51 éves férfi egy hónapra történő előzetes letartóztatását.

Korábban írtuk, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak a letartóztatását, aki két napon belül kétszer is maszkban és lőfegyverrel rabolt Szegeden.

Az 51 éves férfi először május 21-én, a déli órákban lépett be szájmaszkot viselve az egyik szegedi postára. A hivatalban három alkalmazott tartózkodott, egyikükre a gyanúsított rászegezte a lőfegyvert és pénzt követelt tőle. Az alkalmazottaknak sikerült a gyanúsított figyelmetlenségét kihasználva kirohanniuk a hátsó ajtón keresztül, és segítséget kérniük a járókelőktől. A gyanúsított ezt észlelve elhagyta a postát és kerékpárjával a helyszínről eltávozott.

Ezt követően május 23-án, 14 órakor ismételten szájmaszkban és lőfegyverrel lépett be a az egyik szegedi virágüzletbe, majd a pult mögött tartózkodó sértettre fogta a fegyvert, akit a bevétel átadására szólított fel. A sértett a gyanúsított fenyegetésére átadott 5.000 forintot. A gyanúsított cselekményét az üzlet hátsó részében tartózkodó alkalmazott  látta, mobiltelefonon segítséget hívott, amelyet a férfi észrevett, majd távozott a helyszínről.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését.

borítókép: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb