Gasztro

Vilmoskörte, epres-tejberizs, Unikornis – Szeged legegyedibb nyári hűsítőit a Somogyi fagyizóban találod

Szegedi, egyedi, természetes – ilyen a Somogyi fagyizó kínálata. A színes, krémes, lágy fagylaltok a helybéliek körében szerencsére nagy sikernek örvendenek állítja a tulajdonos, Gilinger Péter. Véleménye szerint a siker titka a minőségben, nem pedig a mennyiségben, a kivitelezésben és a megújulásban rejlik.

Mitől különleges a Somogyi fagyizó kínálata?

A minőségi alapanyagtól – amelyek egyébként egyenesen Olaszországból érkeznek – és a technikától, amivel a fagylaltokat nap, mint nap elkészítjük, ez teszi különlegessé az adott kínálatot. Az édesség alapjának elkészítésekor állati eredetű tejet és tejszínt használunk, persze nem minden esetben, ugyanis a választék között akad immár glutén és laktóz mentes finomság is.

Miből tevődik össze a választék?

A választék naponta több, mint egy tucat ízből tevődik össze, vagyis a vendégek a hét minden napján 16 féle fagylalttal találkozhatnak üzleteinkben. Ezek között a vanília, a csokoládé a citrom és az eper minden nap megtalálható, a többi 12 íz gyakorlatilag állandóan változó. A koncepció célja, hogy a törzsvendégek számára, ha csak tehetjük minden nap több újdonsággal rukkoljunk elő. Ezek között rendszerint megtalálható legalább egy, de a legtöbb esetben két cukormentes verzió, ami emellett sem laktózt sem glutént nem tartalmaz. Ezen fagylaltok alapját a magas gyümölcstartalom képezi.

Mennyire nyitottak a szegediek az egyedi édességekre?

Örömmel kijelenthetem: a szegediek nyitottak az egyedi kínálatra. Az elmúlt két év tapasztalata azt mutatja, a helyiek értékelik a kreatív gasztro ötleteket és fontos számukra a minőség. A Somogyi fagyizó termékei kézműves termékek. Édességeinket a krémesség és a lágyság jellemzi. Könnyed, emészthető, ízletes és a szegediek ezt keresik, ezt szeretik, minket pedig ez éltet és ez motivál.

Mely ízek aratják a legnagyobb sikert a Somogyi fagyizóban?

A pisztácia, a sóskaramell, a mákos guba, a Kinder Maxi King ezek mind, mind nagy sikert aratnak. Az egészséges életmódot folytatók között a gyümölcsös fagyik azok, amelyek a legkeresettebbek, – ilyen a málna vagy a különleges kivi-banán kombinációnk –  ezek ugyanis mindenmentesek. Elmondhatom, hogy még mindig többen vannak azok, akik a hagyományos, cukrot tartalmazó hűsítők mellett döntenek. Ők azok, akik szívesen megkóstolják például az epres-tejberizst vagy a mascarponés pisztácia fagyinkat.

Mi az, ami megihlet?

A mindennapok. Például, ha eszek egy remek almás-pitét, akkor azt másnap biztosan megpróbálom elkészíteni fagylaltként. Azon, hogy a kínálatunk színes, egyedi ám ugyanakkor mindig természetes legyen és folyamatosan megújuljon, ketten dolgozunk. Az ízek megálmodója azonban többnyire én vagyok. Az értékesítésért pedig hat pultos lány felel. Az ötlet az utcán hever. Egy élmény, egy újonnan megismert hozzávaló, sőt néha még egy egyszerű alapanyag bevásárlás is képes ihletet adni. Ezen felül persze, ha csak tehetjük különböző kiállításokra járunk, versenyeken mérettetjük meg magunkat, ötletelünk, utána olvasunk, gyakorolunk.

Hogyan kapcsolódtok a szegedi rendezvényekhez?

Igyekszünk a jeles eseményekkor is mindig valami újjal, valami extrával kedveskedni a vendégeinknek, nem csak itt a belvárosban, hanem az Újszegeden megtalálható fagyizónkban is. És bár a rendezvények nagy része sajnos az idei évben elmarad a Napfény Városában, a gyermeknapról, ami 2020-ban május 31-re esik, természetesen nem feledkeztünk meg. Ezen apropó kapcsán készítettünk egy nagyon mutatós, májvacukros alapú, vattacukor ízhatást kiváltó, kék színben pompázó fagyit, amit 100 forintért értékesítünk az elkövetkezendő hétvége mind a két napján, mind a két üzlethelyiségünkben. Ez az Unikornis nevet viseli és szívből azt reméljük, hogy sok kis gyermeknek okozunk vele ebben a pár napban különleges élményt és örömet.

És végezetül, mi a legfőbb célod?

Legfőbb célom, hogy üzleteink a szegediek kedvenc helyévé váljon, ahol a fagyizás valódi élmény.

Elérhetőség:

Cím: 6721 Szeged, Somogyi utca 11. / 6726 Szeged, Fő fasor 105

Telefonszám: 06 30 651 7794

Nyitvatartás: Hétfőtől-vasárnapig, 11:00-20:00 óráig.

Facebook: IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb