Közélet

Napi összefoglaló: nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében, tűzifa és önkormányzati bérlakás, 1 milliárdból bővül a szegedi Hungest Hotel Forrás

Lassan két hete nem nőtt a fertőzöttek száma a megyében. Az idei évben is pályázhatnak a szegediek a tűzifára és az önkormányzati bérlakásra és több, mint 1 milliárból bővül a Hungest Hotel Forrás. Napi összefoglaló.

A MEGYÉBEN NEM NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg, 505 főre emelkedett az elhunytak száma, 1856-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1432 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

TÜZIFA ÉS ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁS

Szeged idén 24 millió forintot biztosít a tűzifaprogramra. A rászoruló családoknak több, mint egy hónapjuk van leadni pályázatukat, emellett folytatódik az önkormányzati lakások bérbeadása is.

JÚNIUS 2-IG VÁLTHATÓAK BE A REZSIUTALVÁNYOK

Június második lejár a rezsiutalványok beváltásának határideje. A pünkösdi ünnepi hétvégére való tekintettel május 31. helyett június 2-ig fogadja el a Magyar Posta az utalványokat, amelyek gáz- és villanyszámlák kifizetésekor használhatók fel, jelezte a a Magyar Posta.

TÖBB, MINT 1 MILLIÁRDDAL TÁMOGATJA A MAGYAR ÁLLAM A SZEGEDI HUNGEST HOTEL FORRÁS BŐVÍTÉSÉT

Több, mint egy milliárddal támogatja a magyar állam a szegedi Hungest Hotel Forrás bővítését. A szálloda a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett pályázaton keresztül nyerte el a fejlesztés lehetőségére szánt, 1,3 milliárd forintot.

IDÉN IS JÁR A 10 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS A SZEGEDI IDŐSEKNEK ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYERMEKKEL RENDELKEZŐ CSALÁDOKNAK

Egy klassz hír szerdára: az idén ismét 10.000 Ft-tal támogatja az általános iskolás gyerekeket nevelő családokat és az időseket Szeged önkormányzata. Az összeget a családok a szeptemberi iskolakezdésig, az idősek pedig októberig kaphatják meg.

AZ ÉV ELSŐ FELÉBEN KEVESEBBEN HALTAK MEG MAGYARORSZÁGON, MINT TAVALY ILYENKOR

Januártól márciusig 8,5 százalékkal kevesebben haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban, mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

VIRTUÁLIS SZÜLŐIT TART AZ SZTE

2020. június 6-án, szombaton 10 órától online szülői értekezletet tartanak az SZTE-n. Az érdeklődő középiskolások, tanáraik és szüleik mindent megtudhatnak a felvételivel kapcsolatos teendőkről, az egyetem képzéseiről, az intézmény nyújtotta lehetőségekről és arról, hogy miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani.

MEGSZŰNIK A BUDAPEST-KECSKEMÉT-SZEGED SZABADKA TÁVOLSÁGI BUSZJÁRAT

Június 20-tól megszűnik a Budapest–Kecskemét–Szeged–Szabadka távolsági buszjárat. A járványügyi helyzetnek megfelelő új menetrendek lépnek életbe nyáron a helyközi közúti közlekedésben. Az intézkedések részeként a vonatokkal párhuzamosan haladó számos távolsági autóbuszjárat megszűnik – értesült a Magyar Nemzet. A cél továbbra is a vasút elsőbbségének biztosítása; a buszok fő feladata, hogy a csatlakozáshoz vigyék el az utasokat.

ÓRIÁSI VESZTESÉGET OKOZHAT AZ INGYENES PARKOLÁS SZEGEDEN

Jelentős bevételkiesést hozott a Szegedi Közlekedési Társaságnak (SZKT) a március közepe óta tartó járvány, és a veszélyhelyzet következtében hozott intézkedések, mint például a köztéri parkolás ingyenessé tétele. A nyári menetrend a társaság járatain júniusban indulhat el, és az is bizonyosnak látszik, hogy a pünkösd utáni valamelyik hétfő lesz ez a dátum. Jelenleg ezt a döntést készítik elő a Városházán. Ezekről Majó-Petri Zoltán, az SZKT vezetője beszélt a Szeged365.hu-nak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb