Szegedi Arcok

Herczeg Tamás: “Mi értelme a víruson felülkerekedni az emberiségnek, ha a kultúrájáról lemond?” – mégsem marad el teljesen a Szabatéri

A Dóm téren esetleg kisebb, alternatív rendezvények lesznek, az Újszegedi Szabadtéri Színpad viszont a május 27-i kormányrendelet miatt, korlátozásokkal ugyan, de használható lesz. Mégsem marad tehát el teljes egészében idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Ez már a 2021-es plakát… forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok, Facebook

Ahogy arról beszámoltunk, egy május 27-én megjelent kormányrendelet értelmében már Szegeden is mehetünk, akár szabadtéri színházi programokat is nézni.

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója ma reggel azt jelentette be, hogy a Játékoknak a Dóm téri része ugyan elmarad, de ezen kormányrendelet hatására az Újszegedi Szabadtéri Színpadon tartandó előadásokat meg tudják tartani.

Herczeg Tamás, a Szeged365.hu-nak megismételte, a Szegedi Szabadtéri Játékok a Dóm téren idén elmarad, azonban az Újszegedi Szabadtéri Színpadon egy tegnapi kormányrendelet értelmében lehet előadásokat tartani, így ezeket meg is tartják. Még akkor is, teszi hozzá, hogyha a jelenlegi lehetőségek értelmében csak minden 4. széken ülhet ember.

Fotó: Szabó Dávid

Jelenleg ez nem fiskális kérdés, tette hozzá, hiszen mi értelme a víruson felülkerekedni az emberiségnek, ha a kultúrájáról lemond? Újszegeden tehát lesznek előadások, és a tervek szerint a Dóm téren is valamiféle alternatív programmal készülnek, így lehet, hogy a Fogadalmi Templom töve sem marad idén nyáron színház vagy zene nélkül.

Újszegeden egy Händel vígoperát, az Agrippinát, Moliére Úrhatnám polgárát, egy vendég-vígjátékot és egy igazi családi programot, a Hófehérke és a hét törpét tervezték színre vinni.

Hallgasd meg a Herczeg Tamással készült interjúnkat:

Herczeg Tamás beszélt az idei évadra megváltott jegyekkel kapcsolatos lehetőségekről. Ebben a tekintetben nem változott semmi, korábban erről is írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb