Sport

Mol-Pick Szeged: “klubunk 2023-ig meghosszabbította Mirko Alilovic szerződését!”

“Klubunk 2023-ig meghosszabbította Mirko Alilovic szerződését. Horvát válogatott kapusunk remekül érzi magát a családjával nálunk, örömmel írta alá az újabb megállapodást” – adta hírül a Pickhandball.hu, a csapat hivatalos portálja.

2021. június 30-ig szólt a szerződése klubunknak Mirko Aliloviccsal. Most viszont egy remek hírről szeretnék beszámolni a szurkolóinknak: horvát kapusunkkal 2023. június 30-ig meghosszabbítottuk a megállapodást. Mirkóban egy kiváló sportolót, példás családapát ismerhettünk meg, aki nagy erőssége a csapatunknak  – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-PICK SZEGED elnöke.

Mirko Alilovic 1985. szeptember 15-én született Bosznia-Hercegovinában, Ljubuskiban. Az Izvidacban kezdett el kézilabdázni, ezután a spanyol Leon, a szlovén Celje, majd a Veszprém következett pályafutásában. 2018-ban lett a MOL-PICK SZEGED játékosa. Eddig 78 meccsen lépett nálunk pályára, ebből 32-szer a Bajnokok Ligájában, ahol már három gólt szerzett. A magyar bajnokságban 42 találkozón két gólt jegyzett. A Magyar Kupában négy meccset játszott, 2019-ben Debrecenben tagja volt kupagyőztes csapatunknak.

– A családom és én is nagyon boldogan élünk Szegeden, így örömmel írtam alá az újabb szerződésem. A hivatásomban és a magánéletemben is ez a legmegfelelőbb hely számomra. Szeretek itt játszani, nagyon megkedveltük Magyarországot, és még további három évig biztos, hogy itt maradunk. Ez nagy boldogság mindannyiunknak. A szurkolóink nagyon gyorsan elfogadtak, ez fontos volt nekem. A célom nem más, mint mindenben jobbá válni, és megszerezni azt a trófeát, amit eddig a klubtörténetében még nem sikerült, azaz megnyerni a Szegeddel a Bajnokok Ligáját. Továbbra is szeretnék segíteni a csapattársaimnak, átadni azt a tapasztalatot, amivel rendelkezem – mondta a szerződéshosszabbítás után Mirko Alilovic.

Szöveg: Süli Róbert, Pickhandball.hu
Borítókép: Sólya Eliza, további fotók: hetmeteres.hu, nemzetisport.hu

KAPCSOLÓDÓ, AKTUÁLIS CIKKEINK:

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke az M4 Sportnak adott interjúban jelentette be, szeptember 6-án rajtol majd a magyar bajnokság. Ez egy időpontban lesz a női Bajnokok Ligája Final Four budapesti eseményével.

Elindult a közönségszavazás, melyben négy szegedi játékosra is voksolhatunk azért, hogy bekerüljenek a VELUX EHF Bajnokok Ligája idei Álomcsapatába. Az EHF áprilisi döntése értelmében a Mol-Pick Szeged gyakorlatilag játék nélkül esett ki a BL-ből, a voksolás most (egy kicsit) elégtételt jelenthet, segítsünk a srácoknak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb