Sport

Szeged megint megmutatta! Dr. Busa Gabriella nyerte az Exatlont!

Éljen a bajnok! A 31 éves, rendőrnyomozóként dolgozó szegedi kick-box amazon, dr. Busa Gabriella nyerte az Exatlon Hungary női versenyét, nomeg a cím mellé a 15 millió forint fődíjat. Szívből gratulálunk, Gabi!

A háromszoros kick-boksz világbajnok szegedi lány a Bajnokok csapatát erősítette, és az első pillanattól kezdve ott volt a dominikai helyszínen, vagyis csaknem öt hónapot töltött el ott. Hat női társat „fogyasztott el”, ő maradt egyedül talpon a profi sportolók közül.

NEHÉZ VOLT A SZERETTEI NÉLKÜL TÖLTÖTT 5 HÓNAP

“Bevallom, a végén már nagyon nehéz volt a szeretteim nélkül, főleg azért, mert nem készítettem fel magam arra, hogy ennyi ideig távol lehetek tőlük” – mondta korábban Gabi a Story magazinnak. “Én valójában nem a pénz, hanem a kihívások miatt vállaltam a műsort, nem a fődíj lebeg a szemem előtt, hanem az, hogy jól teljesítsek a pályákon. Az öt hónap alatt lelkileg akkor kerültem mélypontra, amikor Zsolti kiesett a csapatunkból. Hatalmas támaszom volt, ráadásul ebben a speciális helyzetben még inkább szükség van egy biztos pontra, lelki társra. Noha már vártam, valahol mégis sajnálom, hogy véget ér a kalandunk, elképesztő élményekkel lettem gazdagabb.”

Na és persze 15 millió forinttal, tegyük hozzá. Hogy mire költi a pénzt, azt még nem tudja. Nincsenek különösebb vágyai, hiszen a legnagyobb gyerekkori álmát már teljesítette: világbajnok lett imádott sportágában.

GABI TAVALY ÉV VÉGÉN VONULT VISSZA A KICK-BOXTÓL

A csúcson hagyta abba tavaly novemberben Dr. Busa Gabriella, aki a light-contact, low-kick és K1 kick-box vb-n nyert aranyérmét követően döntött úgy: befejezi aktív sportolói pályafutását.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozójaként dolgozó 31 éves hölgy azután jutott erre az elhatározásra, hogy első ízben állhatott fel húgával, Andreával együtt a dobogó legfelső fokára egyazon világversenyen – adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség 2019. novemberében.

„Sikerült megvédeni a címem, emellett olyan még soha nem fordult elő, hogy Andreával mindketten nyertünk egy világversenyen. Fantasztikus ez is, plusz engem választottak a legjobb női versenyzőnek, azt hiszem, hogy ennél nincsen feljebb. Ráadásul már nem is leszek fiatalabb, és nagyon-nagyon megviseli a szervezetemet a fogyasztás. Tavaly volt egy sérülésem az Eb-n, az elődöntőben elszakadt a vádlim, amiben valószínűleg a fogyasztás is közrejátszott, és eltört az orrom is. Nem szeretnék egy ugyanilyet kockáztatni azzal, hogy most elindulok Antalyában, és ha ott nem sikerülne nyernem, akkor két évet kellene megint várni, hogy tényleg a csúcson hagyjam abba. Úgyhogy ez a tökéletes pillanat” – nyilatkozta visszavonulásakor Gabi a 24.hu-nak.

Szívből gratulálunk, Gabi!

Fotók: Exatlon Hungary

Forrás: Exatlon Hungary, 24.hu, Story Magazin

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb