Szegedi Arcok

Kiakadt a Nox szegedi énekesnője a Tankcsapda autós koncertjein

Péter Szabó Szilvia, a 2009-ben feloszlott Nox szegedi származású ex-énekesnője Facebook posztban akadt ki a Tankcsapda autós koncert-sorozatán. “Nagyon fáj most a lelkem” – írta Facebook-bejegyzésében Szilvi, miután megtudta, hogy nem kerülhet sor arra az autós koncertsorozatra, amelyet már hosszú hetek óta próbált előkészíteni a stábjával. Állítása szerint már startra készen állt az egész turné, amely most meghiúsult.

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN: AUTÓS KONCERTSOROZATON ZÚZNAK LUKÁCSÉK

Bár a hagyományos koncerteknek még nyista, Lukács Laci és bandája megtalálta a módját a legális koncertezésnek: péntek este Debrecenben, 500 autósnak döngettek a Tankok, szombat este Székesfehérváron tolták a rock ‘n roll-t.

A MOL által szponzorált Tankcsapda-sztorihoz kellett az is, hogy egyetlen hétvégére, péntektől vasárnapig, engedélyezzék azt, hogy speciális, “autós könnyűzenei koncerteket” rendezzenek az országban (ilyenek egyébként máshol is vannak, Németországban például pont egy hete tolt le egyet az augusztusban Szegeden is fellépő Masterboy). Az ország első számú rockzenekara, a Tankcsapda így szülővárosában, Debrecenben, valamint Székesfehérváron is koncertezhetett. A rendelet pénteken lépett életbe, vasárnap pedig hatályát vesztette.

SZILVI FACEBOOK POSZTJA

A szegedi ex-Nox énekesnő (a szintén szegedi Czutor Zoli és Majka balhéjához képest) abszolút visszafogottan, de fájdalmasan reagált, mondván, ők egy ugyanilyen koncert-szériára készültek, azonban az egy hétvégés rendelet “lezárása” keresztülhúzta a számításaikat.

A Facebook-poszt, változtatás nélkül:

“Drága Mindenki!


A következő sorokat nem vita indítónak szánom, hanem egy kis magyarázatnak és nagyon köszönöm, ha végig olvassátok.


Az elmúlt időszakban több ízben említettem, hogy meglepetéssel készülünk Nektek. Két hónappal ezelőtt megálmodtunk és kitaláltunk egy lehetséges, maximálisan biztonságos utat arra nézve, hogy a mostani helyzetben ne maradjatok koncertek nélkül és mi is zenélhessünk végre. Több állomásos autós koncerteket szerettünk volna csinálni! Szinte már minden startra készen állt. A helyszínek, a technika a reklám, az engedélyek! Ma reggel viszont sajnos hatályba lépett egy kormány rendelet, mely előtt értetlenül állunk! Ennek a kormányrendeletnek az értelmében mi nem csinálhatjuk meg ezeket a koncerteket és sajnos hétfőtől tiltva is lesznek az ilyen jellegű zenés rendezvények is! Szomorú szívvel reméljük, hogy ez csak valami félreértés, vagy tévedés, hiszen hetek óta dolgozunk valamin, ami biztonságos lenne a vírusra nézve, minden óvintézkedést, jogszabályt maximálisan betartva, hogy végre újra együtt lehessünk. Hirtelen lett tilos, ami eddig nem volt az! Nagyon fáj most a lelkem, de abban szeretnélek biztosítani benneteket, hogy veletek vagyok és minden idén elmaradt koncertet, szeretetet és energiát be fogunk pótolni amint lehet. A Tankcsapdának pedig őszintén kívánok nagyon jó bulit ma és holnap estére!


Ölellek Benneteket! Béke és szeretet!”

A Tankcsapda autós koncertjei a rendelkezésünkre bocsátott fotóanyag és a teljes koncertet bemutató videó alapján elég odaverősre sikeredtek. Csípnénk, ha más együtteseknek is összejönne ilyesmi, klassz ötlet, profi kivitelezés:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb