Közélet

Napi összefoglaló: hamarosan feloldható a vásárlási idősáv, több, mint 6 millió fertőzött a világban, 115 beteg a megyében

Szentkirályi Alexandra szerint hamarosan feloldható a vásárlási idősáv. Immár több, mint 6 millió ember fertőződött meg az új koronavírus-járvánnyal a világban és az elmúlt 24 órában nem nőtt a betegek száma a megyében.

HAMAROSAN FELOLDHATÓ A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

Szentkirályi Alexandra szerint hamarosan feloldható a vásárlási idősáv, ám a legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 éven felüliek továbbra is külön bánásmódot igényelnek majd, mondta a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

TÖBB, MINT 6 MILLIÓAN FERTŐZŐDTEK MÁR MEG A VILÁGBAN

A világban 6 060 207-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 369 156, a gyógyultaké pedig 2 456 790-re emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint.

NINCS ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN, A REGISZTRÁLTAK SZÁMA TOVÁBBRA IS 115 FŐ

Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 2 idős, krónikus beteg. 526 főre emelkedett az elhunytak száma, 2147-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1203 fő. Az előbbiek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 419 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

ENYHÉBB A VÍRUS LEFOLYÁSA AZON ORSZÁGOKBAN, AHOL KORÁBBAN MÁR BEVEZETTÉK A BCG-OLTÁST

Enyhébb a koronavírus-járvány lefolyása ott, ahol már korábban bevezették, majd kötelezővé tették a BCG-oltást, mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

2021-ES KÖLTSÉGVETÉS: A JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉS ÉS A GAZDASÁGVÉDELEM KAP ELSŐBSÉGET

A 2021-es költségvetésben a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget, jelentette ki a pénzügyminiszter a jövő évi költségvetésről a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Varga Mihály ismertette: a kormány átcsoportosította az erőforrásokat.

SZIJJÁRTÓ PÉTER SZERINT AZ EMBEREK EGÉSZSÉGE A LEGFONTOSABB

Szijjártó szerint az emberi élet megmentése nem lehet egészségügyi kapacitás kérdése Magyarországon. A külgazdasági és külügyminiszter erről vasárnap írt közösségi oldalán.

BOTKA LÁSZLÓ: „ HA FELOLDJÁK A KORLÁTOZÁSOKAT AUGUSZTUSBAN A GYEREKNAPOT IS BEPÓTOLJUK”

Botka László, Szeged polgármestere hivatalos közösségi oldalán megosztott legfrissebb bejegyzésében köszöntötte a szegedi gyerekeket. A posztban megjegyezte: “ha feloldják a korlátozásokat, augusztusban a gyereknapot is bepótoljuk.”

PÜNKÖSD HÉTVÉGE: MENETRENDEK, BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOK, FÜRDŐK, PIACOK, MUTATJUK, HOGY HOVA ÉS MIKOR ÉRDEMES MENNI

Dübörög a hosszú hétvége, mi pedig ezen apropó kapcsán összekaptuk neked, hogy ma és holnap mi és meddig van nyitva! Mutatjuk hova érdemes menni és mikor.

LÓHÁTRA FEL, IRÁNY ÓPUSZTASZER!

Lóháton, hátrafelé nyilazva bevágtatni a Kárpát-medencébe? Ilyen a magyar virtus: tüzes, büszke, vagány! Szabó Dávid kollégánk kamerája az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba repít pünkösd vasárnap, egy ízig-vérig szittya lovasbemutatóra!

TRIANONI SZABADULÓSZOBÁT HOZOTT LÉTRE KÉT SZEGEDI TANÁR

A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium két tanára a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján a járványhelyzethez és a távoktatáshoz igazodva egy olyan szabadulószobát tervezett, amely nem csak a diákok, de a nagyközönség számára is elérhető.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb