Hirdetés
Hirdetés
-1.7 C
Szeged
2021, március 8., hétfő

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Március 4-én már lehetett koronavírussal-fertőzött Magyarországon, lecsengőben a járvány

Március 4-én már lehetett koronavírussal-fertőzött Magyarországon, lecsengőben a járvány

Lecsengőben a koronavírus-járvány Magyarországon, ezt mutatja a görbe, mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília szavaiból azt lehetett kivenni, hogy az első fertőzöttet március 4-én regisztrálhatták.

A tisztifőorvos asszony kiemelte: ezt jól bizonyítja az is, hogy a járványgörbe 10. napja lefelé megy.

Müller Cecília ismertette: az elmúlt 24 órában 29 új fertőzöttet regisztráltak, és 5 ember halt meg. Az aktív fertőzöttek száma 1229, 427 beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

A tisztifőorvos szólt arról, hogy a járványügyi adatokat minden nap elemzik, hogy egy esetleges gócpont kialakulásánál azonnal cselekedni tudjanak.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Elmondta: a heti járványügyi adatokat elemezve kirajzolódik a magyarországi járványgörbe. Eszerint a március 4-i első megbetegedések után fokozatosan emelkedett a görbe. A 10. héten 9, a 11. héten 30 megbetegedést, majd az ezt követő hetekben 100, 200, 300 körüli új fertőzést regisztráltak, a csúcs pedig a 15. héten volt, ekkor 712 ember fertőződött meg. A 16. héttől folyamatos csökkenés látható.

Az első haláleset a 11. héten történt, a legtöbb, 91 haláleset a 16. héten volt.

EGYRE KEVESEBBEN SZEGIK MEG A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉNT

Az elmúlt hétvégén pozitív tapasztalatokat szereztek a védelmi intézkedések betartásának ellenőrzése során, minimális számban kellett intézkedniük a rendőröknek, ismertette Lakatos Tibor.

Archív

Kiemelte, hogy a védekezés jelenlegi szakaszában is fontos az önkéntes jogkövetés – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor hozzátette: a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzési rendszerére már 1979-en regisztráltak, jelenleg 852 felhasználója van. Az elmúlt 24 órában 53-an szegték meg a karantén szabályait – közölte.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -