Szegedi Arcok

Barnák László: már zajlanak a próbák a Szegedi Nemzeti Színházban, exkluzív interjú az igazgatóval

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója a Szeged365.hu-val ismertette: közel három hónapnyi kihagyás után az intézmény újra megkezdte a munkát. Már zajlanak a próbák, vagyis dolgozik a tánckar, az énekkar, a színművészek és az énekesek, ez pedig azt jelenti, hogy nemsokára meghirdetik a következő évad műsorát is.

A Szegedi Nemzeti Színház a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében március közepén átköltözött az online térbe, ahol számtalan előadást osztott meg és új produkciót hozott létre annak érdekében, hogy a szegediek ne maradjanak színdarabok nélkül.

Fotó: Szabó Dávid

Az igazgató elmondása szerint a bevétel kiesés óriási és bár a közel hetven elmaradt előadást minden bizonnyal ősszel bepótolják majd, a Szeged Első Lions Club illetve a Szent-Györgyi Albert Rotary Club és a Dömötör Díj szervezői által létrehozott online jótékonysági akcióból befolyt összeg nagyon sokat segít majd azon, hogy a színház a veszélyhelyzetre való tekintettel olyan átalakításokon mehessen keresztül, ami biztonságosabbá teszi a kultúra fogyasztását az intézményben.

Fotó: Szabó Dávid

Barnák László, az intézmény igazgatója a Szeged365.hu-nak összegezte az elmúlt időszakot és ismertette az előttünk álló hetek, hónapok terveit is:

A közel 1.5 millió forintnyi adomány átadásáról a Szeged365.hu tudósítása és élő közvetítése itt látható:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb