Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
15 C
Szeged
2021, február 24., szerda

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Blog "...nem csak egy gombóc lesz. Nem édes tölcsérben, simában kérem. Köszönöm."

“…nem csak egy gombóc lesz. Nem édes tölcsérben, simában kérem. Köszönöm.”

Hirdetés

Egy héttel ezelőtt írtam a “Félfüllel meghallott mondatok könyvének” első pár sorát, amit ma folytatok. Gimnazista koromban találtam ki, hogy sétálgatok Szeged gyönyörű belvárosában és a fél füllel meghallott mondatokat leírom egy lapra, majd helyzetleírással megtoldom. Bevallom őszintén, kicsit tudatosabban sétáltam az elmúlt hét napban: pontban 8:30-ra érkeztem a Mars téri piacra, hogy megtapasztaljam az időkorlátos vásárlást, betértem több üzletbe is, és természetesen most sem hagyhattam ki Szeged impozáns főutcáját, a Kárász utcát.

Kiss Balázs – a Szeged365.hu értékesítési és közösségi vezetője

“…nem…csak egy gombóc lesz. Nem édes tölcsérben, simában kérem. Köszönöm.” A helyszínt nem nehéz kitalálni: egy fagyizó. Két fiatalember állt a pultnál, nem divatos ruhákban, olyan “jótanuló érettségiző” fiúk lehettek: egyiken Dorkó (a régi, még az én gyerekkoromban ismert tornacipő, nem a mostani divatos Insta trendi DRK), másikon kényelmes, de nem drága “Adidas”. Nem kértek a mosolygós fiatal fagyis hölgytől több gombócot. Egyet. 1-et. Talán az elmúlt évek töretlen belső fogyasztás növekedés végállomásának apró jele volt ez? 1 gombócot. A fiú lehet csak nem szereti annyira a fagyit, lehet egy gombócot evett már tavaly is…remélem az “1 gombóc” effektus nem hat ki jelentősen a belső fogyasztásra, és a magyar gazdaságra. Messze vagyunk még a jótól, nem szabadna a fejlődést abbahagyni! 😉

Szegedi Mars téri piac – 2020.05.30.

“Siess kisfiam, mindjárt ki kell mennünk. Gyere, mert mosóport még nem is vettünk. Fogd meg, ha gyors vagy kapsz egy lángost. A rohadás jönne erre a rohanásra” Anyuka szájából szakadtak ki ezek a mondatok közvetlenül mellettem, miközben szaladt el mellettem nem kicsi kosárral, és hasonló nagyságú aggódással az arcán….majd a hangosbemondó 2 percenként figyelmeztetett: “Kedves vásárlóink! A 65 évnél fiatalabb vásárlóink 12 (majd 10…8…6…4…percnél) perc múlva hagyják el a piac területét.” Hol előrefelmondott hang tudatta a vásárlókkal a szigorú intézkedést, hol egy általam jól ismert női hang. Közben, hogy komolyan vegye mindenki az égből két percenként jövő üzenetet, ha jól értettem jogszabálysértésre is felhívták a figyelmünket. A bejáratok előtt pedig már kígyózó autó és gyalogos sorban vártak türelmesen a 65 év felettiek. Le a kalappal a biztonságiak előtt, akik zseniálisan irányították a parkoló helyre vágyó autósokat, és pszichológusokat megszégyenítő rutinnal kezelték a gyalogosan várakozó tömeget. Legyünk őszinték: már mindenki azt várja, legyen vége az időkorlátnak, lehessen fogyasztani minden problematika nélkül…persze a töretlen fogyasztás gátjaként ott van az a fránya pénztárca is….

Paprika Show és Chili Weekend – 2018.

“Fesztiválra mikor megyünk? Honnan tudjam, percenként változik. Mondom! Miért pár hete azt mondtad étteremben sem fogunk nyáron kajázni. Júliusra készülj, max mi csináljuk a fesztivált! Jah jah Vandáék már rákkattantak” Kárász utcán nagyléptekkel sétáló huszonéves hölgy. Cipője sarka magas, haja copfban, fülén nem olcsó telefon. Nem felháborodottan, de nagyon lelkesen érdeklődhetett barátnőjétől a nyári programról. Fesztivál jelen helyzetben augusztus 15-ig nem lehet. Zenei fesztivál nem. Tankcsabdának autós lehetett. Sajnos a fesztiválok tartásának beszüntetésében én is negatív elszenvedő vagyok. A város illetékes cégével folyamatosan tartjuk a kapcsolatot (Szegedi Városkép és Piac), ők adhatják ki a területeket fesztiváloknak Szegeden, de még nem tudják vajon augusztus 15 előttre tudunk e szerződni. A Gerilla Gourmet Fesztivál és a Paprika Show és Chili Weekend két olyan fesztiválunk, ami nagyban támogatja a hazai, szegedi és környéki őstermelőket, kézműveseket, és a streetfood gasztrokultúrát is megteremtették Szegeden. Hiányzik nagyon, és sok kedves partnerünk is jelezte: szeretné már eladni a fenséges és ízletes portékáit Szegeden a fesztiválok városában. Várjuk mi is már nagyon!

Kiss Balázs vagyok, ízig-vérig szegedi, igazi lokálpatrióta! Gyönyörű nagy családban az apuka, az exrádiós, a rendezvényszervező, a színpadon mikrofonba beszélő, a Szeged365.hu promóciós és értékesítési vezetője! Szeged nekem a világ közepe. A Mol – Pick Szeged lehet matematikailag nem jobb a Veszprémnél, de nekem a világ legjobb kézilabdacsapata.  Lehet csak NB II-es a focicsapatunk, de én arra emlékszem mikor labdaszedő voltam a SZEOL NB I-es csapatánál, és Urbán akkora felsőkapufát rúgott “20-ról”, hogy abba Zsombó is beleremegett. Egy emberként üvőltött a stadion!  Az új gyönyörű szegedi stadionban libabőrös vagyok a meccsek alatt, attól a hangulattól, amit csak Szegeden tud a B-KÖZÉP! A kajakosaink és kenuasaink mindenkit maguk mögött hagynak, a küzdősportolóink bárkit legyőznek, és Lékó miatt velem együtt sok szegedi fiatal is úgy gondolta: sakkozni is vagány dolog. Elnézést mindenkitől, de nekem a bajai halászlé, csak tésztás paradicsomleves, mert az igazit “FrankSanyibácsi” főzi!  Én még tartottam a vérestálat miközben hörgött a disznó, Piroskanéninél mostuk a disznóbélt az idős asszonyokkal Tápén, miközben végighallgattam, hogy én már olyan városi ficsúr gyerök vagyok, mert fintorgok, és nálunk a család mindig agyon paprikázta az ebédet, hogy utána krákogjunk délután háromig. Ha ráülünk a gumilabdára akkor az Szegeden ludáj lesz, mégha ezt a szót sehol máshol nem értik, nem is ismerik. A Liget ha mesélni tudna röpködnének a 18-as karikák,  és a Földön nincs romantikusabb hely, mint a mi Tisza-partunk. Nálam a pesti, ha lejön látogatóba akkor pösti és ne okoskodjon, de érezze jól magát, csodálja a galaxis legszebb hölgyeit  és egyen igazi halászlevet. 

Előző heti blogom ITT olvashatod:

Kiss Balázs blogja – 2020.05.27.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -