Közélet

Sajtótájékoztató, élőben a Szeged365.hu-n: munkahelymegőrző támogatást nyert a Naturtex

Munkahelymegőrző támogatást nyert a Naturtex. A megítélt forrást ünnepélyes keretek közt jelenti be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Lázár János országgyűlési képviselő és Gellért Ákos, a Naturtex tulajdonosa a cég vajháti paplangyártó üzemében – az eseményt élőben közvetítjük:

https://www.facebook.com/szeged365/videos/255389262397531/

Újfajta gazdasági kihívást jelent az országnak a koronavírus járvánnyal kapcsolatos veszélyhelyzet – emelte ki Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter a munkahelymegőrzésre kidolgozott kormányzati programról elmondta, eddig 150 ezer ember állásának megóvásához kértek támogatást a munkáltatók.

Meghirdettünk egy munkahelyteremtő támogatást is, amelynek lényege, hogy ha egy munkáltató vállalja a 9 hónapos foglalkoztatást, ebből 6 hónapot az állam átvállal. Ez további 75 ezer embert érinthet – tette hozzá a miniszter.

A Naturtex három üzeme 70%-ban exportra termel, és márciustól már lehetett látni, hogy a külföldi megrendelések visszaszorulnak.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A válság ellenére sem küldtünk el dolgozókat, a mostani támogatásnak köszönhetően mind a 160 alkalmazottat a jövőben is meg tudjuk majd tartani – árulta el Gellért Ákos, a szegedi székhelyű Naturtex Kft. tulajdonosa.

Makón és Hódmezővásárhelyen hirtelen 1800 ember vesztette el a munkáját március végén, április elején – vette át a szót Lázár János.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Az elmúlt tíz év gazdaságfejlesztő munkája folytatódik. Nagyon bízom abban, hogy a magyar gazdaság újra szárnyalni fog. A kormány közvetlen veszélyhelyzetet hárított el, az egészségügyi dolgozók megóvták a lakosokat, a gazdasági intézkedések pedig a munkahelyeket – fejtette ki az országgyűlési képviselő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb