Mindenmás

Életbe lépett az ideiglenes járványügyi, vasúti menetrend, ami érinti Mezőhegyes-Újszeged vonalát is

Június 6-án, azaz ma életbe lépett az ideiglenes járványügyi, vasúti menetrend, amely érinti Mezőhegyes-Újszeged, Makón át közlekedő vonalát is, ahol az intézkedések fejében egy vonatpár fog naponta közlekedni.

A kimaradt járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják majd az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd A pontból B pontba utazni.

Fotó: Szabó Dávid

Az intézkedést a MÁV úgy indokolta: a veszélyhelyzeti intézkedések következtében a MÁV-START belföldi utasforgalma 2020. március 15. és május 15. között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent. Egyelőre bizonytalan, hogy mikorra közelíti meg az utasszám a koronavírus-járvány előtti időszakban mért adatokat, ezért június 6-tól ideiglenes vasúti menetrendet léptettek életbe.

Fotó: Szabó Dávid

A vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri a pótlóbuszok és a párhuzamos útvonalakon közlekedő helyközi buszjáratok utasforgalmát, szükség esetén a megrendelővel közösen felülvizsgálja a menetrendet, és rugalmasan alakítja a biztosított kapacitásokat.

A Mad Max című film apokaliptikus képsorait idéző újszegedi vasútállomásról a járatcsökkentés napján készítettünk egy szürreális fotóriportot, ezt látnod kell:

Forrás: MÁV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb