Közélet

Napi összefoglaló: elkészült a Tisza Lajos körút, 1800 lélegeztetőgép érkezett Kínából, nincs újabb fertőzött Szegeden

Közel 350 méteren újult meg a Tisza Lajos körút, a legújabb adatok szerint sincs újabb koronavírusos beteg sem Szegeden, sem a megyében. Továbbra is aktív viszont a kínai-magyar légihíd, folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések Ázsiából.

Néhány részletet leszámítva elkészült a Tisza Lajos körút Árvízi emlékmű – Hősök kapuja közötti, 350 méteres szakasza. A munkálatok még május 4-én indultak, egy hónapon keresztül csak egy irányban lehetett közlekedni az útszakaszon.

Bár országosan újabb 18 fővel nőtt a beazonosított megbetegedések száma, Csongrád-Csanád megyében és Szegeden a helyzet változatlan. Elhunyt 1 idős, krónikus beteg. Ezzel 546 főre emelkedett az elhunytak száma, 2279-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1183 fő.


Videoüzenetben jelentette be Szijjártó Péter, hogy 1800 lélegeztetőgép és 1.8 millió maszk érkezett Kínából. A miniszter szerint a koronavírus-világjárványról senki nem tudja, hogyan alakul a jövőben, lesz-e második hullám.

Kéthetes karantén vár a Nagy-Britanniába érkezőkre hétfőtől. A hivatalos indoklás szerint a koronavírus újabb hullámától védenék a lakosságot, a turisztikai szervezetek viszont nem örülnek az intézkedésnek.

Felborult egy méheket szállító pótkocsi Kiskunhalas közelében, az 5408-as úton. A baleset következtében tízezernyi rovar szabadult ki.

Egy városi terepjáró és egy kisbusz is szerepelt a nemzetközi körözési listán, az összesen 23 millió forint értékű gépjárműveket a nagylaki határon kapcsolták le a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb