Kikapcs

XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé a REÖK-ben, virtuálisan is!

Megnyílt a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé a REÖK-ben, az online megnyitót élőben adtuk a Szeged365.hu-n. 12 terem, 109 lenyűgöző alkotás a 3D virtuális térben, a kortárs képzőművészet meghatározó alakjaitól.

A kiállítást Herczeg Tamás, a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, valamint Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora nyitotta meg: 

https://www.facebook.com/reokszeged/videos/1170740589927141/

“Nem volt még példa arra, hogy egy tárlat anyagát ne a REÖK falai között mutassák be a közönségnek” – kezdte a virtuális megnyitót Herczeg Tamás, aki kifejtette, ez a lehetőség a járvány elmúltával is megmaradhat, úgy tervezik, hogy a Reök-palota tárlatait ezentúl a virtuális térben is megmutatják a nagyközönségnek. Nátyi Róbert vezető kurátor kiemelte, a kiállításon a közönség nem az eredeti műveket és nem az eredeti helyszínen láthatja. A helyzet nem új keletű, Walter Benjamin német filozófus már a 20. század első felében arról írt “A műalkotás a technikai reprodukálhatóság korában” című tanulmányában, hogy miként alakítja át a művészetet és annak befogadását a technika fejlődése.

Indulhat az utazás?

Klikkelj IDE a XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé több, mint 100 fantasztikus alkotásához!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb