Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
8.3 C
Szeged
2021, február 27., szombat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Az SZTE az első olyan felsőoktatási intézmény az országban, amely biztosítja a...

Az SZTE az első olyan felsőoktatási intézmény az országban, amely biztosítja a helyi egészségügyi dolgozók COVID szűrését

Hirdetés

Az SZTE megkezdte a szegedi egészségügyi dolgozók szűrését. A teszteket június 8. és 19. között végzik el ingyen, a Szegedi Tudományegyetemen. Az országban a szegedi egyetem az első olyan felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja a mintegy 4500 munkatárs vizsgálatát.

A Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ vezetése elkötelezett a betegellátás biztonsága mellett, a dolgozók munkakörülményeinek és ellátási biztonságának megteremtésében, ezért június 8. és 19. között elvégzik a Klinikai Központ dolgozóinak COVID szűrését.

Archív

Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs részére COVID szűrést (koronavírus PCR) és COVID-19 fertőzés lezajlását mutató tesztet (koronavírus immunglobulin mérést) biztosít a Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. Az elkövetkező két hétben mintegy 4500 dolgozó szűrését végzik el, köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet vizsgálatát is.

Az egészségügyben dolgozóknak egy előre kitöltött kérdőív alapján beutalót állítanak ki, amely szükséges a mintavételhez. A vizsgálat során orr-, torokváladékot és vért vesznek. A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott. A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egység szinten, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken – SZTE ÁOK Kis Oktatási épület magasföldszinti mintavételi pont, vagy Vasas Szent Péter utcai II. sz. Rendelőintézet kismama vérvételi hely – zajlik.  

Archív

A minták kiértékelését a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált SZTE ÁOK Klinikai Mikrobiológia Diagnosztika Intézet végzi. Az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik.

Forrás: SZTE

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -